Angajaţii RATB ies din nou în stradă. PROTEST organizat la Palatul ParlamentuluiSindicaliştii din RATB vor protesta, la data de 8 martie, în fața Parlamentului. Membrii Sindicatului Transportatorilor APT din RATB se declară nemulțumiți de condițiile de muncă, de numirile politice și de furturile din autobaze. Totodată, aceştia acuză faptul că accidentele de muncă sunt ascunse.

Sindicaliştii din RATB vor ieşi în stradă în ziua de 8 Martie 2016. Între orele 10:00 şi 14:30, aceştia vor protesta la sediul Palatului Parlamentului, se arată într-un comunicat de presă, semnat de Ion Usturoi, presedintele Sindicatului Transportatorilor APT din RATB.

"Scopul adunării publice îl constituie: abuzurile si coruptia din institutiile statului roman, abuzurile si coruptia din Justitie, abuzurile si coruptia din Parlamentul Romaniei, abuzurile si coruptia din Guvernul Romaniei, abuzurile si coruptia din Primaria Municipiului Bucuresti", precizează sursa citată.

Sindicaliştii reclamă "managementul neperformant si ilegal sustinut si impus de Consiliul General al Municipiului Bucuresti", dar şi "subfinantarea cronica a activitatii de transport public prin alocarea unui buget insuficient si jefuit de grupurile de interese", 

"Regia de transport public cere consilierilor generali aprobarea prejudiciului de un milion de lei, in urma câştigării în instanţă a unor procese intentate mai ales de foştii directori ai RATB, daţi afară de Consiliul de Administraţie ai regiei. Acesta este preţul rotaţiilor politice laconducerea RATB, care ar urma să umfle bugetul local cu echivalentul a 223.000 de euro. Consilierii generali au interese oneroase si rude angajate pe bani foarte mulți în R.A.T..B", se arată în comunicat.

Totodată, sindicalistii acuză "furtul si distrugerea R.A.T.B. sustinut in ultimii 26 de ani de catre grupurile politico-mafiote" şi "acoperirea jafului de la R.A.T.B. prin lipsa de reactie a institutiilor statului". Aceştia reclamă astfel faptul că D.N.A nu incepe cercetarea penala fata de ilegalitatile comise de conducerea R.A.T.B. sesizate in Rapoartele Corpului de Control al Primului Ministru si al Curtii de Conturi din perioada 2012-2015.

Angajaţii RATB sunt nemulţumiţi şi de condiţiile de muncă.

"Conflict de drepturi privind aplicarea contractului colectiv de munca:

a.) Conditii de munca. Spor de noapte. Reducerea varstei de pensionare;

b.) Marirea numarului de autobuze in traseu;

c.) Asigurarea si mentinerea turelor din repartizare in traseu;

d.) Asigurarea pieselor de schimb. Dupa protestul din data de 16.02.2016 organizat de noi la Autobaza Alexandria au adus anvelope si becuri de far.

e.) Asigurarea starii tehnice a parcului auto pentru siguranta personalului de bord si a calatorilor;

RATB utilizează în prezent un parc circulant efectiv de 690 de autobuze, adică 69% din totalul celor 1.000 disponibile. Din parcul existent, 500 de autobuze sunt încadrate în norma de poluare Euro 3 şi au grad de uzură de 10 ani (400 - marca Mercedes), respectiv 9 ani (100 - Mercedes), cu o medie de utlizare de 450.644 km. Alte 500 de autobuze au norma de poluare Euro 4, cu grade de uzură de 9 ani (20 autobuze), 8 ani (330) şi 7 ani (150) şi cu o medie de utilizare de 371.151 km. În privinţa tramvaielor, parcul circulant efectiv este de 256 din totalul de 475 de tramvaie (54%), în timp ce numărul celor nefuncţionale este de 219.

Din numărul total de tramvaie, 297 au gradul de uzură de peste 100%, 82 au un grad de uzură între 75-100%, 54 – un grad de uzură între 50-75%, 32 între 25-50% şi numai 10 tramvaie sunt aproape noi, (cu un grad de uzură între 0 şi 25%).

Parcul circulant efectiv al troleibuzelor este de 172, din totalul de 297 (aproximativ 59%), numărul vehiculelor nefuncţionale ridicându-se la 125. Din total, 265 de troleibuze au un grad de uzură de peste 100%, adică peste 89%, celelalte 32 de troleibuze având un grad de uzură între 75-100%. (conform comunicatului de presa dat de RATB in data de 26.02.2016 in timp ce noi pichetam autobaza RATB Militari).

f.) Parcul auto sa fie asigurat CASCO; (...)

In cele 8 autobaze exista o proasta administrare. Managementul a lipsit cu desavarsire timp de 26 de ani de dezmatsi jaf. Din toate autobazele au disparut piese de cateva sute de mii de euro. In autobaza Alexandria au disparut 170 de Acumulatori de autobuz. In autobaza Titan au disparut zeci deroti de autobuz, tone de motorina si piese de pe zecile de autobuze defecte.

Prejudiciul estimat de noi din declaratiile membrilor depaseste cu mult un milion de euro. Nimeni nu doreste sa scoata la lumina jaful de la autobaze pentru ca toti sunt inlantuiti. Vinovatii pentru proasta administrare a banului public se
regasesc atat in Primaria Generala, in randul directorilor RATB si continua pe la DTA ajungand in cele din urma in autobaze.

Partasi la aceste fapte sunt si angajatii care masluiesc actele dar si liderii de sindicat. Asteptam ca DNA-ul sa faca lumina", se mai arată în comunicat.

"Casierele lucrează pe 900 - 1000 lei şi nu au unde să îşi facă nevoile fiziologice. Îşi fac nevoile în pungi, sticle de 5l tăiate, galetuse de smantana, in cosuri de gunoi sau în cutii de plastic. Iarna este foarte frig pentru că nu le merg aerotermele, iar vara crapă de căldură pentru că nu au aercondiţionat. E groaznic. Le-au zis că dacă nu vor să muncească vor băga automate de bilete şi le desfiinţează posturile. S-au îmbolnăvit femeile din cauza acestor condiţii de muncă.

Soferii, vatmanii si personalul de intretinere nu au WC-uri unde sa isi faca nevoile sau acolo unde acestea exista sunt insalubre si nu indeplinesc conditiile minime de igena.

Accidentele de munca sunt ascunse. Conducatorii auto, controlorii si casierii sunt batuti agresati iar sefii ascund acesteevenimente. Mecanicii se accidenteaza din cauza lipsei de piese si logistica sitoate aceste accidente sunt ascunse de sefii de autobaze. Exemple dam autobazele Alexandria si Ferentari. (...)

Pana acum au plecat din cauza conditiilor proaste de munca peste 400 de soferi in Anglia. In prezent mai multi angajatori din Germania au venit sa recruteze personal din randul angajatilor RATB. Anul trecut au iesit la pensie 24.000 de salariati
insectorul transporturi din Germania", mai arată sursa citată.

Urmatoarele actiuni de protest vor avea loc in data de17.03.2016 in fata Autobazei RATB Titan, si la date ce vor fi comunicate ulterior in fata Directiei RATB, precum si la Bruxelles.

Etichete: protest Palatul Parlamentului, protest RATB, RATB

0/4 COMENTARII
kappa
07 Mar 07:27
+0
VOTURI
-0
Pentru Traian: te-ai interesat vreodata cine are obligatia si competenta de a face toate astea ? RATB este operator de transport, nu autoritate !
Marius
06 Mar 12:49
+0
VOTURI
-0
Vrei sa câstigi bani în timpul liber? Nimic mai simplu: vino în echipa noastra, studiaza cele 12 lectii
pe care ti le oferim gratis si vei avea instrumentele necesare … SPOR LA TREABA SI LA BANI!!!!
NU îti oferim bani, ci posibilitatea de a munci 2-3 ore pe zi în timpul tau liber, acasa, pentru a câstica bani!
Cautam urgent colaboratori part-time pentru activitati de promovarea electronica a cartilor.
Acest proiect vizeaza si piata americana a cartilor electronice. Oferim contract de comision.
Îti trebuie doar un calculator cu conexiune Internet, cunostinte minime de utilizare PC,
perseverenta si rabdare. Poti câstiga între 100 si 285 EURO înca din prima luna,
sau 25000 EURO înca din primul an. Începe chiar acum trimitand mesajul “Detalii PROIECT”
la una dintre adresele de e-mail: proiect.online_2016@yahoo.com
Traian
05 Mar 16:40
+0
VOTURI
-0
AM SA SCRIU DE ORICATE ORI AM OCAZIA,SA SUBLINIEZ ASPECTELE NEGATIVE ALE RATB=ITB=STB. DE CAND ESTE INFIINTATA ACEASTA INSTITUTIE DE TRANSPORT PUBLIC,NU A SCHIMBAT CU NIMIC MENTALITATEA DE ,,SPIRIT DE TURMA'' SI ,,SFIDAREA CALATORULUI''.SE TOT PLANGE DE NEAJUNSURI,OBIECTIVE,DAR NU SE PLANG DE PROGRAMUL DE LUCRU,DE ORA DE INTRAREA IN TRASEU,DE DRUMURILE PROASTE,DE SEMAFORIZAREA DEFECTUOASA,CARE NU-I FAVORIZEAZA IN A AVEA PRIORITATE FATA DE CEILALTI PARTICIPANTI LA TRAFIC,DE CONDUCERE DEFECTUOASA SI PREA NUMEROASA,CU SALARII URIASE,PE BANII PUBLICI SI CARORA NU LE PASA DE FELUL IN CARE CIRCULA VEHICULELE ,,LA PACHET'' DE CHIAR 10 AUTOBUZE SI TROILEBUZE LA UN LOC,INDIFERENT DE ORA SAU ZI.FAPTUL CA NU SE RESPECTA ,,REGULA DE AUR DE 5 MIN.'' DISTANTA INTRE VEHICULE,TRASEU COMUN SI INDIVIDUAL,DUCE,MAI ALES LA ORELE DE VARF, LA AGLOMERATII DEZASTRUOASE PENTRU VEHICULE SI PENTRU CALATORI.DACA NU SE REZOLVA INTAI ORGANIZATORIC ACEASTA INSTITUTIE,DE LA ADMINISTRATIV,PANA LA ORARUL DE CIRCULATIE AL FIECARUI VEHICUL,NU SE POATE AVEA ,,PRETENTIA'' CA NU AVEM PIESE,CONDITII DE MUNCA,ETC. DIN ACEASTA CAUZA,NUMARUL DE MASINI VA CRESTE CONSTANT,ADUCAND TRANSPORTUL DIN BUCURESTI LA UN BLOCAJ GENERAL.NU AVEM NEVOIE DE PASAJE,A LA ,,BASARAB'',AVEM NEVOIE DE UN TRANSPORT ELECTRIC,NEPOLUANT,BINE DIRIJAT PRIN GPS.SPECIALISTII ADEVARATI STIU MAI BINE CE ESTE DE FACUT.Asa sa ne ajute Dumnezeu.
Dorina
05 Mar 13:34
+0
VOTURI
-0
Bani extra, cu un sistem revolutionar! Poti sa fii deschis pentru o clipa si si sa descoperi in premiera un program care cu adevarat si in modul cel mai serios iti aduce bani? Eu sunt aici sa te ajut din toate puterile! Incepe imediat! Totul este verificat si functioneaza perfect! Oricand vrei mai multe detalii, cauta-ma la adresa de email: cochintudorina@yahoo.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE