Angajaţii români mânăncă în mai puţin de 30 de minute şi cheltuie câte 33 de lei pe zi pe mâncareDouă treimi din angajaţii români îşi „rezervă" mai puţin de 30 de minute din timpul petrecut la birou pentru a mânca şi doar 1% stau mai mult de o oră în pauza de prânz. 

Angajatii romani mananca in mai putin de 30 de minute si cheltuie cate 33 de lei pe zi pe mancare
Angajaţii români mânăncă în mai puţin de 30 de minute şi cheltuie câte 33 de lei pe zi pe mâncare
Foto: hr-salarizare.ro

În acelaşi timp, doar aproximativ 40% din angajaţii germani alocă mesei de prânz mai puţin de 30 de minute dintr-o zi de lucru, iar procentul scade la 31% în rândul italienilor, arată un studiu realizat de firma de cercetare de piaţă GfK pentru compania emitentă de tichete Edenred România pe un eşantion de 400 de angajaţi din mediul urban, potrivit zf.ro.

„Deşi asociază în principal prânzul cu ideea unei pauze de relaxare, majoritatea angajaţilor români nu reuşesc să-şi transpună dorinţa în realitate. A petrece mai puţin de 30 de minute la masa de prânz, a mânca în grabă, «pe tastatură», este un obicei care duce în timp la dezechilibre alimentare, putând genera diverse afecţiuni şi boli ca diabet, stres cronic sau ulcer. Masa de prânz este considerată de medici şi nutriţionişti esenţială pentru a păstra o bună stare de sănătate pe termen lung, precum şi pentru a îmbunătăţi concentrarea şi eficienţa în timpul zilei de lucru", spune Iulian Alexe, director de marketing şi dezvoltare al Edenred România.

Cei mai mulţi dintre angajaţi preferă să îşi aducă la locul de muncă un pachet cu mâncare pregătit de acasă, obicei pe care îl au aproape zilnic. În fiecare săptămână, românii cheltuie aproape 170 de lei pentru mâncarea pe care o consumă în timpul orelor de lucru (fie aceasta adusă de acasă, comandată la un fast-food sau consumată la restaurant), ceea ce înseamnă că, în medie, un angajat din România cheltuie circa 33 de lei pe zi pe alimente.

Etichete: angajaţi, mâncare, studiu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE