ANI a lansat un ghid pentru ALEGERILE LOCALE din 2016Agenția Națională de Integritate a publicat un ghid pentru alegerile locale din iunie 2016, ghid care cuprinde informaţii utile candidaţilor, dar şi alegătorilor.

ANI a lansat un ghid pentru ALEGERILE LOCALE din 2016
ANI a lansat un ghid pentru ALEGERILE LOCALE din 2016

ALEGERI LOCALE 2016:

Informațiile oferite au ca scop "creșterea nivelului de transparentizare și de prevenire a incompatibilităților și a conflictelor de interese", informează ANI pe site-ul propriu.

Primii beneficiari sunt candidații, care află cum trebuie să completeze declarațiile de avere și de interese. ANI mai oferă informații despre regimul juridic al incompatibilităților și al conflictelor de interese. De asemenea, alegătorii sunt informați asupra obligațiilor pe care le au participanții la procesul electoral.

Ghidul elaborat de ANI este DISPONIBIL AICI.

ANI prezintă şi cele mai frecvente cazuri de incompatibilitate și conflict de interese, identificate de către inspectorii de integritate în activitatea de evaluare. Această situație este raportată la categoriile de funcții publice ocupate în urma alegerilor locale (primari și viceprimari, consilieri locali și județeni, președinți și vicepreședinți ai consiliilor județene).

Persoanele care doresc să candideze la alegerile locale din iunie 2016 au la dispoziție o serie de informații utile cu privire la obligațiile pe care le au în vederea respectării regimului juridic al incompatibilităților, al conflictelor de interese și al declarării corecte a averii și a intereselor. Informațiile se regăsesc în ghidurile ANI referitoare la completarea declarațiilor și la cel privind incompatibilitățile și conflictele de interese, dar și în secțiunea destinată legislației de integritate, actualizată la zi. De asemenea, persoanele interesate au la dispoziție o listă a celor mai frecvente solicitări de informații cu privire la legislația de integritate și răspunsurile aferente.

ANI mai prezintă publicului date și informații cu privire la peste 200 de persoane în cazul cărora s-a stabilit definitiv și irevocabil faptul că s-au aflat în incompatibilitate sau conflict de interese și care, potrivit, prevederilor legii nr. 176/2010, întră sub interdicția de a mai ocupa o funcție publică timp de trei ani.

În acelaşi ghid există și un formular pentru sesizări- dacă un candidat are erori în declarația de avere sau de interese.

De asemenea, o secțiune specială este dedicată declarațiilor de avere și de interese depuse de candidați.

Etichete: alegeri locale 2016, ANI, ghid

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE