ANI cere DEMISIA deputatului Ioan Moldovan, declarat INCOMPATIBILAgenţia Naţională de Integritate (ANI) a solicitat conducerii Camerei Deputaţilor demiterea deputatului Ioan Moldovan, după ce instanţa supremă a decis definitiv că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate. Ioan Moldovan a fost, în paralel, şi administrator al unei firme. 

ANI cere DEMISIA deputatului Ioan Moldovan, declarat INCOMPATIBIL (Foto gornistul.ro)
ANI cere DEMISIA deputatului Ioan Moldovan, declarat INCOMPATIBIL (Foto gornistul.ro)

Agenţia Naţională de Integritate a comunicat Camerei Deputaţilor raportul de evaluare a stării de incompatibilitate în cazul deputatului Ioan Moldovan, rămas definitiv şi irevocabil prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 23 martie 2016, scrie Mediafax.

Potrivit documentului, ÎCCJ a respins recursul deputatului Ioan Moldovan împotriva unei decizii a Curţii de Apel Cluj, cu consecinţa menţinerii ca legal şi temeinic a raportului de evaluare emis de Agenţia Naţională de Integritate cu privire la starea de incompatibilitate a acestuia.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, la 12 martie 2014, că Ioan Moldovan a încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor, întrucât, începând cu data de 20 decembrie 2012, deţine simultan cu funcţia de deputat şi calitatea de administrator la SC ELIAN RESTAURANT SRL, încălcând prevederile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003. Documentul ANI a fost transmis Comisiei juridice din Camera Deputaţilor pentru redactarea unui raport.

Ioan Moldovan a fost ales deputat de Cluj din partea PPDD. În ianuarie 2013 el s-a înscris în Partidul Conservator, în prezent fiind membru al grupului parlamentar al ALDE.

Etichete: administrator firma, ANI, DEMISIA deputatului Ioan Moldovan, incompatibil

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE