ANI: Mugur Isărescu, în CONFLICT DE INTERESEAgenția Națională de Integritate susține că decizia prin care Agenția pentru Dezvoltare Regională de Oltenia a aprobat un sprijin financiar european pentru o firmă deținută de Mugur Isărescu poate fi una ilegală.

BNR a revizuit in scadere cu 0,8 puncte procentuale prognoza de inflatie pentru 2016
BNR a revizuit în scădere cu 0,8 puncte procentuale prognoza de inflație pentru 2016
Foto: ziarulconstanta.ro

Agenția Națională de Integritate (ANI) a precizat că modul în care lui Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), i s-a aprobat o finanțare din fonduri europene de 200.000 de euro poate fi un caz de conflict de interese.

Șeful BNR a primit finanțare de 200.000 de euro de la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Oltenia în perioada în care guvernatorul a anagajat și apoi l-a promovat în instituția bancară pe Aurelian Bogheanu, potrivit cetateanul.net.

Acesta este soțul Marilenei Bogheanu, cea care a semnat finațarea europeană pentru Măr Drăgășani, județul Vâlcea, societatea deținută de Isărescu.

"Din cele expuse de dumneavoastră și din interpretarea sistematică a dispozițiilor legale incidente, opinăm că în situația în care un funcționar public aprobă fonduri europene pentru firma deținută de funcționarul public/demnitarul care este și superiorul sotului respectivului funcționar public, este generat un conflict de interese dacă sunt îndeplinite condițiile prevăzute de art. 79 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 161/2003 sau de art. 301 din Codul penal, după caz", susțin reprezentanții ANI, în răspunsul acordat sursei citate.

Citește mai multe pe cetateanul.net.

Etichete: Agenţia Naţională de Integritate, conflict de interese, Mugur Isărescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE