FOTO Animale de circ, CHINUITE în parcarea Cora Pantelimon. Cum explică hipermarketulUn elefant, aparținând unui circ ambulant, a fost filmat la finalul săptămânii trecute având afecțiuni vizibile la ochi și la picioare, prezentând totodată mișcări stereotipe specifice stresului cauzat de captivitatea îndelungată se arată într-un comunicat al asociaţiei de protecţie a animalelor Vier Pfoten. Elefantul şi alte animale sunt ale circului care funcţionează în parcarea Cora Pantelimon. Oficialii hipermarketului spun că condamnă orice acțiune de rele tratamente aplicate animalelor în captivitate sau libere şi că au solicitat instituţiilor publice abilitate să ia măsuri. 

Elefantul este ținut cel puțin 23 de ore pe zi într-un țarc de maximum 10 metri pătrați sau în camionul de transport, unde nu se poate mișca susţin reprezentanţii organizaţiei Vier Pfoten. Animalul aparţine circului Americano Vargas care se află acum în parcarea Cora Pantelimon. 

Același circ ține captiv un hipopotam într-un țarc de mici dimensiuni, fără bazin cu apă.

Animale sălbatice sunt expuse continuu zgomotelor provenite de la mașinile din parcare, fiind forțate să trăiască într-un mediu total diferit față de habitatul lor natural avertiyeayă militanţii perntru drepturile animalelor.

"În libertate, un elefant străbate 15 kilometri într-o singură zi. Imaginați-vă că cei maxim 10 metri pătrați pe care îi îngăduie circul Americano Vargas reprezintă un chin nesfârșit pentru acest elefant, care abia are loc să se miște, darămite să se deplaseze. Orice specialist poate remarca mișcările stereotipe dezvoltate în ani de zile de izolare în condiții inumane. Nu mai vorbim de orele lungi pe care toate aceste animale trebuie să le îndure pe drum, înghesuite în cuștile din camioanele de transport. Pentru cine pot fi aceste lucruri o distracție?", spune Veronica Tulpan, director de programe nationale Vier Pfoten România, citată de bucurestifm.ro.

Vier Pfoten susţine că a solicitat hipermarketului în cauză să renunțe la găzduirea circurilor cu animale sălbatice în parcarea magazinului său din pantelimon, considerând că acesta este un gest de cruzime față de animale.

Organizația a transmis o plângere către Autoritatea Nationala Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) pentru efectuarea unui control în acest caz, în care sunt încălcate mai multe prevederi ale legii pentru protecția animalelor.

Totodată, Vier Pfoten anunţă că va înainta o plângere penală împotriva circului Americano Vargas sub acuzațiile de rele tratamente și cruzime față de animale.

Ce spun oficialii Cora despre prezenţa circului de animale în incinta hipermarket-ului

La rândul lor, oficialii hipermarketului Cora susţin că condamnă orice acțiune de rele tratamente aplicate animalelor în captivitate sau libere şi că au solicitat instituţiilor publice abilitate să ia măsuri. 

"Cei care și-au dat acordul pentru prezența circului în parcare au fost garantați de reprezentanții circului asupra deținerii tuturor avizelor și autorizațiilor necesare pentru desfășurarea activității.

În urma sesizărilor primite din spațiul public, cora consideră că se impune de urgență luarea unor măsuri rapide, de către autoritățile competente - Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor și Ministerul Afacerilor Interne - în conformitate cu prevederile Legii nr. 205 din 26 mai 2004 privind protecţia animalelor, urmare a demarării unor verificări asupra autorizației de funcționare a circului și a aspectelor semnalate în legătură cu modul în care sunt tratate animalele respective din cadrul circului.

Cora Romania a și sesizat, de altfel, autoritățile mai sus menționate, va colabora cu acestea și va susține orice măsură dispusă de ele", susţin reprezentanţii Cora într-un comunicat remis la redacţie. 

Etichete: animale chinuite, circul Americano Vargas, Cora Pantelimon, elefant, hipopotam, vier pfoten

0/2 COMENTARII
a@a.com
12 Mar 00:05
+0
VOTURI
-0
Mariuse cum te simti acum muncind 2-3 ore pezii? mai crezi ca o sa faci 25000E pe an?
O sa iti recuperezi banii la pstele cailor! Cautati o munca adevarata si nu mai visa cai verzi pe pereti!
Marius
11 Mar 20:55
+0
VOTURI
-0
Vrei sa câstigi bani în timpul liber? Nimic mai simplu: vino în echipa noastra, studiaza cele 12 lectii
pe care ti le oferim gratis si vei avea instrumentele necesare … SPOR LA TREABA SI LA BANI!!!!
NU îti oferim bani, ci posibilitatea de a munci 2-3 ore pe zi în timpul tau liber, acasa, pentru a câstica bani!
Cautam urgent colaboratori part-time pentru activitati de promovarea electronica a cartilor.
Acest proiect vizeaza si piata americana a cartilor electronice. Oferim contract de comision.
Îti trebuie doar un calculator cu conexiune Internet, cunostinte minime de utilizare PC,
perseverenta si rabdare. Poti câstiga între 100 si 285 EURO înca din prima luna,
sau 25000 EURO înca din primul an. Începe chiar acum trimitand mesajul “Detalii PROIECT”
la una dintre adresele de e-mail: proiect.online_2016@yahoo.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE