Animalele sălbatice ar putea fi INTERZISE în circurile din BucureştiGabriela Firea a anunțat că susține un proiect de hotărâre pentru interzicerea utilizării animalelor sălbatice în circurile din București.

Animalele salbatice ar putea fi INTERZISE in circurile din Bucuresti
Animalele sălbatice ar putea fi INTERZISE în circurile din Bucureşti
Foto: Agerpres

"Susțin acest proiect. De câteva luni de zile, domnul consilier general Tudor Ionescu mi-a prezentat proiectul și am fost de acord cu el. Lucrurile s-au precipitat acum, având în vedere evenimentul total neplăcut și tragic de ieri, când a avut loc acel incendiu la adăpostul din Petricani. Lucrurile trebuie să intre în linie dreaptă. Nu este o preocupare începând de ieri până azi. De câteva luni analizăm proiectul domnului consilier general și suntem cu toții de acord să îl susținem, să îl promovăm în prima ședință de Consiliu General, care va avea loc în ultima săptămână a lunii ianuarie", a declarat primarul general, vineri, după ce a vizitat adăpostul de câini din Bragadiru, potrivit Agerpres.

Tudor Ionescu a declarat, la rândul lui, că proiectul de hotărâre face parte dintr-o strategie mai amplă care vizează protecția și bunăstarea animalelor, o strategie elaborată în urma consultărilor cu cetățeni, cu medici veterinari și cu ONG-uri.

El a precizat că strategia are doi piloni: unul care tratează problematica animalelor fără stăpân și unul care abordează partea de educație, atât civică, cât și chinologică.

Astfel sunt vizate chestiuni precum: sterilizarea animalelor fără stăpân, prevenția abandonului, modul în care pot fi capturați câinii de pe stradă, cu minimizarea traumei la care sunt supuși.

"De fapt, aceste adăposturi trebuie transformate în centre de adopție, unde să putem să venim în weekend, să ne plimbăm, împreună cu familia, să interacționăm cu un cățel dintr-un țarc, să vedem cum ne înțelegem și dacă putem să îl adoptăm", a explicat el.

Potrivit lui Ionescu, câinii care nu sunt adoptați pot fi folosiți în scopuri educaționale sau în centrele de bătrâni.

"(Strategia propune — n.r.) un centru educațional care să fie la periferia Bucureștiului unde să putem să mergem, iar copiii să experimenteze interacțiunea cu animale într-un mediu controlat. E bine să citim, să vedem poze, să vedem documentare, dar interacțiunea și experiența ne ajută să învățăm cel mai mult", a explicat el.

Strategia vizează și înființarea unui sistem de tip SMURD pentru animale, cu clinici mobile, care să poată să intervină rapid în cazul animalelor accidentate care nu pot fi transportate imediat. De asemenea, poliția animalelor va trebui să ia măsuri în cazul câinilor abandonați pe stradă de către stăpâni.

Etichete: animale salbatice, circ bucuresti, Circul Globus, Gabriela Firea

0/4 COMENTARII
Kris
19 ian 23:40
+0
VOTURI
-0
Explica-mi si mie, te rog, de ce n-ai voie sa dresezi tigri, dar ai voie sa dresezi caini.
Dar foloseste idei pentru oameni adulti, nu indolenta din capul tau. Asta, bineinteles, daca poti face un asemenea efort intelectual. Dar cum tu spui ca-i in regula sa chinuiesti niste caini dar nu si niste tigri, imi dau seama de nivelul tau de cultura.
Ia zi-mi, ce faci tu cu cainele care a imbatranit langa tine? Il dai pe strada, asa-i? Ca, deh, e doar un caine...
Cris
17 ian 15:25
+0
VOTURI
-0
Salutam interzicerea exploatarii animalelor in scop de circ public pentru distractia unor indolenti. Distractia pentru copii se poate inlocui foarte bine cu dresaj canin, care e cu totul altceva.
alex
15 ian 12:26
+0
VOTURI
-0
Ar trebui interzis circul cu orice fel de animale.
PCD
14 ian 17:50
+0
VOTURI
-0
Pare o idee buna, sa vedem cum va fi pusa in practica.
O intrebare am, insa: de ce numai animalele salbatice? Interzicem circul cu tigrii, de exemplu, din cauzele expuse mai sus. Dar cainii, ei de ce nu se pot supune acelorasi reguli?

Hai sa facem treaba pana la capat, daca e s-o facem. Interzicem tigrii, camilele si elefantii, dar sa interzicem si caii si cainii. Sa nu fie diferenta intre animalele salbatice si cele domestice.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE