ANM: Atenționări Cod galben de CANICULĂ în 11 județe și BucureștiUn număr de 11 județe din sud-estul țării și Municipiul București se vor afla, marți, sub atenționare Cod galben de caniculă, în timp ce alte 24 de județe din Transilvania, Oltenia și Moldova vor fi sub Cod galben de instabilitate atmosferică, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

CANICULA in Bucuresti
CANICULĂ în Bucureşti

Conform meteorologilor, pe toată durata zilei de marți, 2 august, vremea va fi caniculară în Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei, unde se vor mai înregistra temperaturi maxime în jurul a 35 de grade și izolat 37 de grade. Indicele temperatură — umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar disconfortul termic se va menține accentuat. În restul zonei extra-carpatice, doar izolat indicele temperatură — umezeală va mai atinge pragul critic.

Județele aflate sub atenționare de caniculă sunt: Teleorman, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanța, Călărași, Giurgiu, Ialomița, Ilfov și Municipiul București.

Pe de altă parte, până la ora 18:00, instabilitatea atmosferică va persista în 24 de județe din zonele Transilvaniei, Olteniei și Moldovei. În acest interval, vremea va fi instabilă în centru, nord, nord-est și nord-vest, precum și la munte. Astfel, în următoarele ore, vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, averse și pe arii restrânse grindină, iar cantitățile de apă vor depăși local 15 — 20 l/mp și, punctiform, 30 — 40 l/mp.

Specialiștii ANM menționează că, în noaptea de marți spre miercuri (2/3 august), manifestări ale instabilității atmosferice se vor semnala și în sud-estul țării.

Etichete: caniculă București, cod galben, cod galben de canicula

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE