ANPC cere ca stația de metrou Piața Victoriei să fie ÎNCHISĂ. Cum răspunde MetrorexDistanţa dintre peron şi vagoanele de metrou este prea mare la stația Piața Victoriei (25 de centimetri), susține conducerea ANPC, care a anunțat că Metrorex trebuie să ÎNCHIDĂ stația până va remedia problema. Metrorex susține însă că nu s-a menționat închiderea stației, în cursul discuției cu ANPC. La scurt timp după reacția Metrorex, declarația șefului ANPC, în care anunța închiderea stației, a fost ștearsă de pe pagina de Facebook.

UPDATE 15.50: Directorul ANPC Paul Anghel a şters postarea de pe facebook în care anunţa închiderea staţiei.

UPDATE 15.20: Metrorex transmite, printr-un comunicat de presă, că a verificat înregistrările video de la stația de metrou Piața Victoriei, din ziua în care s-ar fi petrecut incidentul și nu a fost identificat vreun caz ca cel invocat în reclamație. Totodată, Metrorex anunță că, în urma discuției cu ANPC, nu s-a pus în discuție închiderea stației.

Poziția Metrorex:

"SC Metrorex SA anunţă publicul călător că trenurile de metrou circulă în regim normal pe toate magistralele, în deplină siguranţă.

Cu privire la controlul întreprins de echipa de inspectori ANPC din data de 28.01.2016 în care s-a menţionat că acest control se efectuează ca urmare a reclamaţiei unei călătoare referitor la o situaţie petrecută în data de 12 ianuarie 2016, ora 12 şi reclamată la ANPC în data de 20 ianuarie 2016 (reclamanta afirmă că şi-ar fi prins piciorul între tren şi marginea peronului la staţia Piaţa Victoriei).

Din primele verificări efectuate de Metrorex, prin vizionarea înregistrărilor de pe camerele îndreptate spre peron din staţia Piaţa Victoriei 1 şi Piaţa Victoriei 2, nu s-au identificat incidente de genul semnalat de reclamantă şi nici nu s-a primit la Metrorex o reclamaţie în acest sens.

Cu privire la distanţa dintre tren şi marginea peronului, aceasta variază de la staţie la staţie în funcţie de razele de curbură ale acestora, conform instrucţiei de norme şi toleranţă specifică şi instrucţiei de mişcare referitoare la gabaritul trenurilor.

Pentru informarea corectă a călătorilor, Metrorex are elaborate reguli de călătorie cu metroul afişate în toate trenurile şi staţiile de metrou.

Toate datele de mai sus au fost prezentate şi explicate inspectorilor ANPC în cadrul întâlnirii de astăzi, 28 ianuarie 2016 (între ora 11:45 şi 13:35).

Totodată precizăm că în cadrul discuţiilor nu au fost identificate măsuri pe care ar urma să le ia Metrorex şi în nici un caz aşa cum s-a prezentat în mass-media – închiderea vreunei staţii de metrou.

Zilnic, fiecare dintre cele două staţii de metrou menţionate sunt tranzitate de circa 12.000 de călători, neînregistrându-se probleme deosebite în cei mai bine de 30 de ani de exploatare.

Cerem scuze călătorilor pentru disconfortul provocat de aceste ştiri".

Directorul general ANPC, Paul Anghel, a declarat că Autoritatea a primit o reclamație de la un bucureștean care și-ar fi prins piciorul în spațiul dintre peron și tren. El a adăugat că distanţa de 25 de centimetri dintre peron şi vagoanele de metrou este prea mare, iar inspectorii urmează să verifice toate staţiile. Potrivit acestuia, la celelalte staţii distanţa este de până în 20 de centimetri.

Totodată, Paul Anghel a anunțat, pe pagina sa de Facebook că stația va fi închisă:

"Ca urmare a unei reclamatii înregistrate la Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti potrivit căreia o doamnă și-a prins piciorul în spațiul dintre tren si marginea peronului Regia METROREX pentru prestarea de servicii care pot pune în pericol sănătatea sau viata consumatorilor a fost sancționată contraventional și totodată a fost dispusa măsură de oprire a prestării de servicii pana la remedierea abaterilor constatate".

Etichete: anpc, Metrorex, metrou piata victoriei, Piaţa Victoriei

0/8 COMENTARII
anghel catre metronom
29 Jan 22:35
+0
VOTURI
-0
metronoame... in poza o fi un bombardier, dar eu, de absolut fiecare data cand am mers pe m2, doar cu caf-uri am mers. de-aia te si intrebam daca ai mers recent cu metroul. dar mi-ai raspuns: tu te uiti doar la poze si comentezi.
dar hai sa presupun ca ai dreptate. la ce ora ai mers tu cu un bombardier pe m2?

in rest, vad ca stii de coceni. probabil ca sunt cunostintele tale. cand mai inveti si de oras, te astept sa mai comentezi.
metronomul
29 Jan 14:06
+0
VOTURI
-0
@tot Anghel 29 Jan 07:54: amice nu-mi spune tu mie ce circula si ce nu circula pe M2 cu care merg zilnic. Esti atat de PraAF ca altfel observai din poza din articol ca trenul este un Bombardier. Dar tu nu stii nici ce e ala tren. Cred ca nici din Bucuresti nu esti, stai calm la tine la coceni si plimba-ti basul cu 1310-le tunat.
tot Anghel
29 Jan 07:54
+0
VOTURI
-0
metronoame... ai mai mers cu metroul? Unde ai vazut tu alte trenuri pe M2, in afara de JAF-urile din capul tau?
Sa inchida Anghel tot!
29 Jan 07:53
+0
VOTURI
-0
Cer sa inchida si RATB, deoarece distanta de pe treapta pana pe trotuar este mai mare decat distantele legale (nu stiu care-s alea, dar suna bine) si ma pot impiedica si pot sa cad si sa ma ranesc grav.
La fel, sa inchida si CFR-ul, deoarece la aia distanta e si mai mare.
Sa inchida si centralele electrice, deoarece sunt unii care se curenteaza. Deci aia pun in pericol consumatorii!
Sa inchida si Apa Nova, ca doar aia livreaza apa care poate inunda casele, punand in pericol consumatorii!
Sa inchida si Romgaz, ca aia sunt pericol de explozie!

Sa traiasca nasu' mare Anghel asta, ca uite cum inchide el tot. Ca un om mare!
Ma Anghele, trezeste-te, tata, ca e de rau. Sunt unii care cred tot ce balmajesti tu acolo. Ia-ti repede pastilele si calmeaza-te!
metronomul
29 Jan 07:40
+0
VOTURI
-0
Astea nu sunt peroanele din care au taiat anul trecut pentru trenurile spaniole CAF pe care le-au luat prea late si nu incapeau in statie? E de inteles ce s-a intamplat acolo: JAF-urile s-au stricat si le-au bagat tot pe cele vechi, care fiind mai inguste + peron taiat = gaura mai mare. Dar gaurile cele mai mari la Metrorex sunt in banul public de care isi bat joc dupa bunul plac si in obraz pentru bataia de joc la adresa calatorilor.
ccc
29 Jan 05:00
+0
VOTURI
-0
Ar cam trebui sa ridicati ochii de pe ecranele telefoanelor si sa va uitati pe unde mergeti. Asa se pot intampla multe din momentul plecarii din casa...
Oh la la
28 Jan 17:38
+0
VOTURI
-0
Partial de acord cu Hehehei. Dar am si eu intrebari.
Doamna respectiva nu stie ca la urcarea/coborarea din metrou trebuie sa fii atent unde pui piciorul? Chiar trebuie facultate ca sa stii sa mergi cu metroul? Pana si-n Londra bubuie in toate difuzoarele "Mind the gap"...
25 cm. E un pic mai putin de lungimea unei foi A4. Puneti foaia aia pe jos si incercati sa faceti pasul peste ea. Nu puteti? Este posibil, dar in cazul asta ar trebui sa urcati/coborati doar pe la prima usa si sa cereti asistenta mecanicului/paznicilor de tren.
Si in ultimul rand, pentru desteptul de la ANPC, care-a lansat gogoasa in public si-apoi si-a sters declaratia. Asta-i comportare de om responsabil? Ia da-ti matale demisia, urgent. Iar dupa aia arata-mi legea unde se specifica clar cat trebuie sa fie spatiul maxim dintre tren si peron. Cifra scrisa negru pe alb.

Nu tin cu Metrorex, dar situatia depaseste limitele penibilului.
Hehei
28 Jan 14:44
+0
VOTURI
-0
He he hei dragii mei...asta nu e societatea unde s-au scumpit abonamentele anul trecut de la 50 la 70 lei (40%), unde taie si spanzura sindicatul lui radoi, unde ca sa te angajezi trebuie sa fii uns cu toate alifiile si ai caror angajati s-a dovedit ca au luat mita in cazul achizitiei garniturilor CAF?

He he hei dragii mei... va mirati de ce?

Oare or avea oameni la siguranta circulatiei si a calatorilor? Daca da, ce studii au si ce salariu ca tot ne trebuie niste transparenta?!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h