ANPC nu va mai cere suspendarea activității băncilorANPC a renunțat la începerea unor acțiuni în încetare în interes colectiv împotriva băncilor. Potrivit președintelui instituției, Marius Dunca, băncile nu vor fi amendate și nu le va fi suspendată activitatea. Anterior, acesta declarase că analizează posibilitatea de a suspenda activitatea a opt bănci, după ce i-au fost sesizate posibile practici incorecte sau abuzive ale acestora.

ANPC nu va mai cere suspendarea activitatii bancilor
ANPC nu va mai cere suspendarea activității băncilor
Foto: focus-energetic.ro

"Nu iau în considerare posibilitatea de a suspenda activitatea băncilor. Nici amenzi, pentru că nu ne ajută", a declarat, într-o conferință de presă, Marius Dunca, potrivit profit.ro.

APC a primit câteva sute de reclamații de la clienții băncilor, nemulțumiți că acestea au crescut dobânzile la credite sau au introdus în contracte comisioane pe care consumatorii le consideră ilegale. Băncile reclamate sunt OTP Bank România, Bancpost, Raiffeisen Bank, Piraeus Bank, Credit Europe Bank IFN, Volksbank România, Banca Românească și Banca Comercială Română.

De altfel, ANPC primeşte zilnic zeci de reclamații din partea consumatorilor împotriva băncilor, potrivit unei declarații recente a preşedintelui instituţiei, Marius Dunca

„Scopul nostru, ca instituţie, nu este să vă amendăm ci să găsim soluţii amiabile. Avem şansa şi cu Centrul de Soluţionare Alternativă a Litigiilor. Am şi câte 100 de reclamaţii pe zi în ceea ce vă priveşte (împotriva băncilor - n.r.). Sunt o comunitate foarte mare (clienţii nemulţumiţi - n.r.), vorbesc foarte mult pe reţelele de socializare, discută, au avocaţi, au şi argumente concrete. Uitaţi-vă câte procese are numai ANPC”, a subliniat Dunca, în cadrul unei conferinţe de specialitate, în urmă cu câteva zile.

Etichete: anpc, marius dunca, sanctiuni anpc

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE