ANRE: Insolvenţa RADET nu va afecta distribuţia agentului termic către populaţieTrecerea prin faza de insolvență a RADET București va clarifica relația comercială și financiară dintre ELCEN și regia de termoficare și nu trebuie să afecteze distribuția agentului termic către populație pe perioada iernii, a declarat joi vicepreședintele ANRE Emil Calotă, potrivit Agerpres.

ANRE: Insolventa RADET nu va afecta distributia agentului termic catre populatie
ANRE: Insolvenţa RADET nu va afecta distribuţia agentului termic către populaţie

El a explicat că prin insolvență relația dintre cele două entități va putea fi bazată de acum încolo pe facturi și plăți, în timp real, așa cum recurg din obligațiile lor, și nu va mai fi grevată de datoriile istorice și penalități.

Calotă susține că insolvența RADET este "o decizie corectă" și ar trebui să prefigureze un viitor mai bun al relației regiei cu ELCEN. El a respins ideea că bucureștenii ar putea rămâne fără apă caldă și căldură în această iarnă.

"În mod normal, cooperarea între cei doi actori importanți ELCEN și RADET ar trebui să continue, cu atât mai mult cu cât deciziile recente luate de primarul general și ministrul Energiei au stabilit existența unui comandament care să asigure buna funcționare a acestui serviciu public de termoficare", a declarat vicepreședintele ANRE.

În opinia sa, se impune punerea într-o formulă "mai viabilă" a sistemului de termoficare, astfel încât acesta să devină o prioritate pentru factorii decizionali de la nivelul administrațiilor locale și centrale.

Emil Calotă a respins ideea unei posibile variante de insolvență a ELCEN. "Personal nu cred în această variantă, pentru că nu trebuie să se construiască un efect de domino, plecând din aval către amonte, mai rămâne să mă întrebați mâine dacă și furnizorii de gaz ai ELCEN-ului intră și ei în insolvență. Nu, nu cred în această variantă a insolvenței ELCEN", a explicat Calotă.

Etichete: ANRE, caldura bucuresti, ELCEN, insolvenţă radet, RADET

0/2 COMENTARII
WSS
23 Sep 07:44
+0
VOTURI
-0
Emil Calota o fo' primar al Ploiestiului timp de 8 ani, iar acu' vad c-o ajuns vicepres la ANRE... Ii bine sa fii in partidul care trebuie!
Termo
22 Sep 17:19
+0
VOTURI
-0
Daca se va pastra aceeasi modalitate de incasare a banilor, cea stabilita de ANRE, prin care penalitatile sunt platite primele, aceasta insolventa nu va rezolva nimic. De ce? Elcen emite facturi cu plata la 15 zile, iar Radet incaseaza banii de la populatie in 45 de zile. Automat intra in penalitati. Iar peste un an, nivelul penalitatilor va fi la fel de mare ca si azi.
Singurii castigati: baietii destepti.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE