Ansamblu de birouri, construit peste un monument istoric din centrul Capitalei. FOTOGALERIEClădire de birouri construită peste un monument istoric. Se întâmplă chiar în centrul Capitalei cu avizele instituțiilor statului. Noul imobil, construit vizavi de Academia de Studii Economice, va avea aproximativ zece etaje. Clădirea va fi lipită de două imobile cu statut de monument istoric și chiar va "încăleca" una dintre ele. 

SC Rubin Gold SRL solicită Primăriei Capitalei aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal care prevede construirea unui imobil cu  zece etaje, în zonă construită protejată și pe un teren unde se regăsesc și două clădiri cu statut de monument istoric (pe str. Mihail Eminescu, nr 27 si pe Calea Dorobanti, nr. 16). Mai exact, terenul pe care se vor ridica imobilele se află între străzile Mihai Eminescu, Calea Dorobanţilor şi Ernest Broşteanu, peste drum de clădirea ASE Bucureşti.

Noul imobil va adăposti birouri şi locuinţe. Primele două nivele ale construcţiilor vor fi dedicate comerţului, aici fiind prevăzute spaţii comerciale.

Imobilul va cuprinde trei corpuri: baza generală cu o înălțime de 13 metri (aprox.3-4 etaje), și două corpuri care ies din această bază, respectiv corpul de Vest format din două volume tip bară, paralele, unul spre str. Mihai Eminescu (41,5 metri) și unul spre str. General Ernest Broșteanu (45 metri - aprox. 10 etaje), și corpul de Vest (aprox. 6 etaje) care iese în consolă peste clădirea monument istoric de pe strada Mihai Eminescu nr.27. Practic o parte din uriașul ansamblu de clădiri va "încăleca" practic imobilul cu statut de monument istoric.

De asemenea, noul imobil "se va desfășura până la clădirea monument istoric de pe str. Mihai Eminescu nr.27  și se va alipi calcanelor existente". 

Potrivit proiectantului, cele două clădiri monument istoric vor fi integrate în proiect şi urmează a fi restaurate, pentru a putea fi pusă în evidenţă valoarea lor arhitecturală. În plus, se va crea un acces pietonal direct între strada Ernest Broşteanu şi Mihai Eminescu, astfel pietonii nu vor mai fi nevoiţi să ocolească prin Calea Dorobanţilor. 

PUZ-ul a obținut deja avizele de la Direcția de Urbanism și de la Comisia de Circulație a Primăriei Capitalei, dar și de la Ministerul Culturii și Cultelor. Momentan documentația de urbanism se află în dezabtere publică, iar după ce va trece de această etapă va intra spre aprobare finală la Consiliul General al Municipiului București.

Etichete: birouri, cazinou, hotel, monument istoric, PUZ, realitatea

0/11 COMENTARII
Nume*
01 feb 09:45
+0
VOTURI
-0
Excelent realizat din toate punelcte de vedere.Filmul este inspirat din serialul TV Conviction .Unul din producatori executivi este nimeni altul decit Sam Mendez.Nota 9.5 . http://jdjkcpu.com [url=http://scqlsgoc.com]scqlsgoc[/url] [link=http://bchwhc.com]bchwhc[/link]
Nume*
17 ian 11:22
+0
VOTURI
-0
I lierlatly jumped out of my chair and danced after reading this!
Nume*
15 ian 23:43
+0
VOTURI
-0
nu l-am postat pertnu ca este evident, aceeasi clasa de ip-uri a votat odata la 1 minut. Referitor la comentariile de acum 2 zile, nu eu am postat cu 3G, pertnu ca am vazut ca ma certai ca nu stiu gramatica.
Fox
19 dec 20:29
+0
VOTURI
-0
"Potrivit proiectantului, cele două clădiri monument istoric vor fi integrate în proiect şi urmează a fi restaurate, pentru a putea fi pusă în evidenţă valoarea lor arhitecturală. În plus, se va crea un acces pietonal direct între strada Ernest Broşteanu şi Mihai Eminescu, astfel pietonii nu vor mai fi nevoiţi să ocolească prin Calea Dorobanţilor"

Din ce zice acest pasaj e mai mult decat ok! Dar de ce sa le renovam cand putem sa le lasam in paragina? De ce sa construim cand putem sa crestem hoarde de sobolani? De ce sa progresam cand putem sa traim la coada vacii? Si cica astia de sunt impotriva sunt oraseni, oameni moderni, demn de secolul asta!

In plus totul e legal, au obtinut toate autorizatiile! Wow! Ce nasol! Inseamna ca toate institutiile alea sunt formate din niste incompetenti si doar ei cei care vor sa traiasca in cocina stiu ce e mai bine pentru societate! :))) Noroc ca nu e asa!
AAA
18 dec 15:02
+0
VOTURI
-0
@Realuca, Viorel: Este un site din ala inteligent care nu functioneaza decat cu Internet Explorer. Cu Mozilla Firefox n-a vrut!
Daca vreti sa comentati, incercati cu Internet Explorer!
AAA
18 dec 11:09
+0
VOTURI
-0
Nu va descurajati. Trebuie contactata primaria. Eu am gasit telefoane ale directiei informatice aici:

http://www4.pmb.ro/wwwt/dox/ghiseu.asp?nc=7095&ax=*
DNA
18 dec 11:07
+0
VOTURI
-0
Sesizati DNA si DIICOT, orice fapta de coruptie a lui oprescu duce la un transfer ilegal de bani catre Cipru, de asta are el consilier personal care face aceste tranzactii mergand des in Grecia si Cipru
Viorel
18 dec 10:50
+0
VOTURI
-0
Am incercat sa las un mesaj acolo. Chiar daca scrie mare ca limita de caractere este 2000, dupa 20 de caractere scrise nu se mai poate scrie nimic.

Bataie de joc! Si acum Oprescu poate spune ca proiectul a fost in dezbatere publica, dar ca nimeni n-a avut obiectii. Pai cum sa avem obiectii, daca nu le putem scrie?
Raluca
18 dec 09:48
+0
VOTURI
-0
stai sa vezi - incercati sa lasati un comentariu la dezbaterea publica :)...au limitat comentariile la vreo 10 caractere...
probabil ca simbolistica pentru numarul de caractere adevarate din Primarie - maxim 10.
AAA
18 dec 09:25
+0
VOTURI
-0
Proiectul poate fi vazut (cu toate avizele necesare) si comentat aici:

http://www.pmb.ro/institutii/cgmb/dezb_publica/proiecte/pr_dezb_publica.php

Se afla in dezbatere publica si daca nu sunteti de acord puteti posta comentarii.

Si o mica rectificare intelectualul de la ministerul culturii care a dat avizul este nimeni altul dact Puiu Hasotti... fratele la fel de netrebnic al succesorilor sai.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE