Ansamblu de turnuri cu 13 etaje în nordul Capitalei. Locuințe, birouri și hipermarket pe 5 hectareUn ansamblu imens de clădiri este propus pe strada Jiului din Capitalei lângă fosta fabrică Pajura. Noul complex va cuprinde locuințe, birouri, hipermarket și galerie comercială și va fi construit pe un teren de peste 5 hectare. Clădirile vor avea 3 niveluri în subteran și o înălțime maximă de 13 etaje. Planul Urbanistic Zonal se află în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei. 

Un ansamblu multifuncțional cu spații comerciale, supermagazin, birouri, servicii profesionale și locuințe este propus a fi construit pe strada Jiului, lângă fabrica Pajura. Noul complex de clădiri va fi construit pe un teren cu o suprafață de 51.000 metri pătrați din care:

Suprafata constructii - 30.613 mp
Suprafața alei, accese auto și pietonale - 5.102 mp
suprafață spații verzi - 15.307 (21, 8%).

Potrivit Planului Urbanistic Zonal, clădirile vor avea regim de înălțime minim parter plus 4 etaje și o înălțime maximă 3S+P+13 etaje. "Construcțiile cu funcțiune comercială: hipermagazin, supermagazin, galerie comercială, vor putea avea un regim de înălțime de P sau P+1/2E ți înălțime până la 21 de metri", se precizează în proiect. 

Beneficiarul proiectului este SC Anteco pentru Pomponiu Romeo, iar elaborator firma SC BIP Real Onvest SRL.

Planul Urbanistic Zonal str. Jiului nr. 10-138 este în dezbatere publică. Pentru ca proiectul să fie realizat el va trebui aprobat de Consiliul General al Municipiului București (CGMB). 

În ședința CGMB de joi, 29 octombrie, a fost supus aprobării consilierilor generali un proiect imobiliar ce ar urma să fie realizat tot pe strada Jiului, pe terenul Fabricii Pajura, chiar lângă proiectul prezentat mai sus. PUZ Strada Jiului nr. 8 prevede tot construirea unui ansamblu multifuncțional cu galerie comercială, supermagazin, locuințe și birouri. De asemenea, înălțimea maximă a clădirilor ce vor fi construite este de 44 metri, adică parter plus 13 etaje. Practic cele două proiecte sunt identice, însă au benfeciari diferiți, în cazul proiectului de la nr. 8 fiind SC UNICOMP SRL pentru SC PAJURA SA. Proiectele au fost elaborate însă de aceeași firmă și de același arhitect SC BIP REAL INVEST SRL - arh. lleana TUREANU. De altfel, ilustrarea de temă a proiectului de pe Str. Jiului 10-138 cuprinde și proiectul de la nr.10. 

PUZ Strada Jiului nr. 8 nu a fost aprobat de CGMB în ședința din 29 octombrie. 

Etichete: ansamblu, birouri, locuinţe, PUZ, strada Jiului

0/2 COMENTARII
mihail30
05 nov 23:07
+0
VOTURI
-0
Cum sa faci bani acasa! Vremurile sunt tot mai grele, nu-i asa? Salariul nu mai e suficient, asa ca e timpul sa inveti cum sa faci bani acasa! Da, noi iti oferim absolut gratuit un curs special online in care inveti pas cu pas si cu toate detaliile cum sa faci bani acasa! Solicita acum toate detaliile la adresa de email: accessible.dreams8@gmail.com
alex
05 nov 11:09
+0
VOTURI
-0
interesant designul..arata destul de ok

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE