Ansamblu multifuncțional cu clădiri de birouri și locuințe cu 13 etaje, pe terenul fabricii PajuraUn ansamblu multifuncțional cu galerie comercială, supermagazin, locuințe și birouri ar putea fi construit pe strada Jiului, pe terenul fabricii Pajura. Înălțimea maximă a clădirilor ce vor fi construite este de 44 metri, adică parter plus 13 etaje, dublă față de prevederile din Planul Urbanistic General. Planul Urbanistic Zonal pentru realizarea acestui proiect a fost deja avizat de arhitectul-șef al Capitalei, iar acum se află în dezbatere publică. Pentru a fi realizat va trebui aprobat de Consiliul General al Municipiului București. 

Ansamblu multifunctional cu cladiri de birouri si locuinte cu 13 etaje, pe terenul fabricii Pajura
Ansamblu multifuncțional cu clădiri de birouri și locuințe cu 13 etaje, pe terenul fabricii Pajura

Un ansamblu multifuncțional cu galerie comercială, supermagazin, locuințe și birouri ar putea fi construit pe strada Jiului, pe terenul fabricii Pajura. Noul proiect va fi realizat pe un teren cu o suprafață de 15.983 metri pătrați. 

Terenul se află în subzona funcțional A2a - subzona unităților predominant industriale, iar conform Planului Urbanistic General al Capitalei, aici se admite o înălțime maximă de 20 metri.

Prin Planul Urbanistic Zonal Strada Jiului nr. 8, avizat deja de arhitectul-șef al Capitalei, Gheorghe Pătrașcu, se solicită însă o înălțime maximă de 44 de metri (P + 13 etaje). Adică dublu față de prevederea din PUG. 

Potrivit PUZ-ului, vor fi ridicate clădiri pe o suprafață de 9.590 metri pătrați. De asemenea, pe 1.598 de metri pătrați din teren vor fi realizate alei, accese auto și pietonale, iar pe 4.795 metri pătrați de teren vor fi amenajate spații verzi.

Beneficiarul proiectului este Pajura SA. 

Planul Urbanistic Zonal se află în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei. Pentru ca proiectul să fie realizat va trebui ca PUZ-ul să fie aprobat de Consiliul General al Municipiului București. 

Etichete: ansamblu, locuinţe, Pajura, plan urbanistic zonal, PUZ, realitatea

0/5 COMENTARII
Radu
07 sep 07:21
+0
VOTURI
-0
da pe arhitectul asta sef al capitalei nu-l mai prinde nimeni? E o bataie de joc cum se construieste in Bucuresti, nu se mai respecta nimic.
@Mihai
06 sep 21:09
+0
VOTURI
-0
Zona are anumite reglementari in PUG Bucuresti. Proprietarul tocmai a gasit o portita prin care sa evite legislatia, propune prin PUZ alte reglementari prin care sa aiba profit mai mare... Deci da, se pot face ilegalitati legale si s-au facut o gramada in Bucuresti. Mi-e ca o buna parte sunt legate tot de pungi si pernute de pe canapea.
Mihai
06 sep 15:03
+0
VOTURI
-0
Dar ce sa faca acolo, boule ? Alte fabrici si uzine ? Pe terenul sau, proprietarul construieste ceea ce doreste, daca respecta legislatia. Nu vine un prost ca tine care habar nu are de nimic, sa spuna ce se poate construi pe un teren. Asta e marea problema a Romaniei, prea multi boi isi dau cu parerea. Dupa comentariile pe care le faci pe B365 reiese clar ca esti unul din boii acestei tari.
Cris
06 sep 09:11
+0
VOTURI
-0
Nu au ce sa caute sediile de birouri si ansamblurile rezidentiale pe terenurile unor foste fabrici si uzine !!!
Nu mai pune nimeni botul...
Florin
06 sep 09:00
+0
VOTURI
-0
Daca te-ai saturat sa muncesti pentru altii, daca vrei sa-ti construiesti o situatie financiara si sa devii om liber, daca ai incredere in tine si-n capacitatea ta de a realiza tot ceea ce-ti propui, eu iti pot oferi o solutie. Depinde numai de tine sa o valorifici. Trimite "INFO" Lla adresa de email: florin_33_2006@yahoo.com si vei primi mai multe detalii.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE