Ansamblu rezidențial NOU pe malul Lacului GrivițaUn nou ansamblu rezidențial ar putea fi construit pe malul Lacului Grivița. Potrivit unui Plan Urbanistic Zonal aflat în dezbatere publică, pe strada Fabrica de Cărămidă vor fi construite nouă clădiri în care vor fi amenajate locuințe individuale și colective. Noul ansamblu este situat în aproprierea cartierului ANL Grivița. 

Ansamblu rezidential cu noua vile pe malul Lacului Grivita
Ansamblu rezidențial cu nouă vile pe malul Lacului Grivița

Un nou proiect imobiliar este propus pe malul Lacului Grivița. Potrivit Planului Urbanistic Zonal  Str. Fabrica de Caramida, nr. 5 (fost 3), 5A, 5B, 5C, 5D,5E, 5P, 5R, 5S, 5T, pe malul lacului vor fi ridicate 9 clădiri cu regim maxim de înălțime S+P+2 în care vor fi amenajate locuințe. În incinta complexului va fi realizat un drum de acces cu un profil de 9 metri, dintre care 7 metri carosabilul și 1 metru pentru fiecare trotuar. 

Suprafața totală a terenului pe care va fi construit ansamblul rezidențial este de 6140 metri pătrați.

Reglementări Planul Urbanistic General/Planuri Urbanistice Zonale aprobate anterior:
Procentul de Ocupare a Terenului (POT) max = 20%
Coeficientul de Utilizare a Terenului (CUT)  - pentru înălțimi P+1E = 0,4 mp.ADC/mp teren
                                                         - pentru înălțimi P+2E = 0,7 mp.ADC/mp teren
Regim de înălțime maxim = P+2
Înălțime maximă = 10 metri

Indicatori urbanistici solicitați:
POT maxim = 30%
CUT maxim = 0,84
Regimul de înălțime maxim = S+P+2E
Înălțime maximă 10 metri.

Planul Urbanistic Zonal se află deocamdată în dezbatere publică. Proiectul va putea fi realizat doar dacă va fi aprobat de Consiliul General al Municipiului București. 

Tot pe strada Fabrica de Cărămidă a fost propus un alt ansamblu rezidențial în cadrul căruia vor fi construite 7 clădiri cu regim de înălțime maxim admis P+3E+5E - P+6E-7E. Potrivit PUZ, ansamblul de clădiri va fi preponderent unul rezidențial, cu locuințe și funcțiuni complementare locuirii: comerț, alimentație publică, servicii, spații de parcare, spații de recreere și sport.

Suprafața la sol a clădirilor construite va fi de 16.991 metri pătrați. De asemenea, suprafața propusă de spații verzi amenajate este 15.665 mp, la care se adaugă alți 13.092 metri pătrați spații verzi pentru protecția lacului (în total peste 50% din suprafața totală a terenului). În incinta ansamblului rezidențial vor fi amenajate și străzi și alei pe o suprafață de 10.385 metri pătrați. Terenul destinat circulației va fi transferat ulterior în domeniul public. 

Proiectul de hotărâre privind aprobarea PUZ - FABRICA DE CARAMIDĂ - LACUL GRIVIȚA nu a fost până acum aprobat de Consiliul General al Municipiului București. 

Etichete: ansamblu rezidenţial, Lacul Grivița, locuinţe, plan urbanistic zonal, PUZ, Strada Fabrica de Cărămidă

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE