Ansamblu rezidențial nou lângă Parcul Bazilescu. GALERIE FOTOUn nou ansamblu rezidențial este propus a fi construit chiar lângă Parcul Bazilescu, pe strada Jimbolia din Capitală. Noul complex este constituit din patru clădiri, cea mai înaltă având o înălțime maximă de 9 etaje, cu două niveluri în subteran. Planul Urbanistic Zonal a fost prezentat, miercuri, Comisiei de Urbanism a Primăriei Capitalei, însă nu a fost avizat, arhitecții din comisie cerând ca proiectul să fie modificat. 

Apartamente cu vedere la Parcul Bazilescu. Aceasta este noua propunere imobiliară pentru nordul Capitalei prezentată miercuri Comisiei de Urbanism din cadrul Primăriei Capitalei. Potrivit Planului Urbanistic Zonal,  pe strada Jimbolia, chiar lângă Parcul Bazilescu, va fi construit un ansamblu rezidențial constituit din patru clădiri, cea mai înaltă fiind prevăzută cu un regim de înălțime 2S+P+9 etaje. 

Complexul rezidențial va avea funcțiuni complementare: comerț, servicii și birouri. Prin PUZ se solicită următoarele reglementări:

POT max.= 60%;
CUTmax = 3,50 mpADC/mp.teren;
Rhmax-2S+P+9.

PUZ-ul nu a fost însă avizat de Comisia de Urbanism. "Am cerut să se revină cu proiectul, cu noi conformări volumetrice ale clădirilor și să să intre în legalitate în ceeea ce privește coeficientul de utilizare a terenului (CUT). Ei cer 3,5, or este mult prea mult pentru un proiect de locuințe. Trebuie totuși să se ofere un confort celor care vor locui acolo. Un asamblu rezidențial nu înseamnă apartamente mici și multe înghesuite în câteva clădiri", a precizat pentru B365.ro, arhitectul Sorin Gabrea, președintele Comisiei de Urbanism. 

Etichete: ansamblu rezidenţial, Comisia de Urbanism, Parcul Bazilescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE