Ansamblu rezidențial nou pe malul Lacului GrivițaUn ansamblu rezidențial ar putea fi construit pe un teren de peste 5 hectare situat pe malul Lacului Grivița. Potrivit Planului Urbanistic Zonal, pe terenul de pe strada Fabrica de Cărămidă vor fi ridicate mai multe clădiri cu cinci și șapte etaje în care vor fi amenajate preponderent locuințe, dar și spații comerț și servicii. Planul Urbanistic Zonal se află în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei. Proiectul va putea fi realizat doar dacă va fi aprobat de Consiliul General al Municipiului București. 

Ansamblu rezidential nou pe malul Lacului Grivita
Ansamblu rezidențial nou pe malul Lacului Grivița

Un ansamblu rezidențial ar putea fi construit pe malul Lacului Grivița, pe un teren de peste 5 hectare. Potrivit Planului Urbanistic Zonal, pe terenul de pe strada Fabrica de Cărămidă vor fi ridicate 7 clădiri cu regim de înălțime maxim admis P+3E+5E - P+6E-7E. 

Terenul se află lângă cartierul ANL Grivița, în zona locuințelor colective individuale și colective de mici dimensiuni, iar conform Planului Urbanistic General, înălțimea maximă admisă a clădirilor este P+2. Prin acest PUZ se solicită însă dublarea coeficientului de utilizare a terenului (de la 0,7 la 1,3) și o creștere de trei ori a înălțimii maxime admise de la P+2E la P+7E. 

Potrivit PUZ. ansamblul de clădiri va fi preponderent unul rezidențial, cu locuințe și funcțiuni complementare locuirii: comerț, alimentație publică, servicii, spații de parcare, spații de recreere și sport.

Potrivit Planului Urbanistic Zonal, suprafața la sol a clădirilor construite va fi de 16.991 metri pătrați. De asemenea, suprafața propusă de spații verzi amenajate este 15.665 mp, la care se adaugă alți 13.092 metri pătrați spații verzi pentru protecția lacului (în total peste 50% din suprafața totală a terenului). În incinta ansamblului rezidențial vor fi amenajate și străzi și alei pe o suprafață de 10.385 metri pătrați. Terenul destinat circulației va fi transferat ulterior în domeniul public. 

Planul Urbanistic Zonal se află în dezbatere publică până pe 23 mai 2015. Proiectul va putea fi realizat doar dacă va fi aprobat de Consiliul General al Municipiului București. 

Etichete: ansamblu rezidenţial, dezbatere publică, Lacul Grivița, PUZ

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h