ANSVSA retrage de pe piaţă 29 de tone de rodii importate din TurciaAutoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) retrage de pe piață 29 de tone de rodii importate din Turcia, care conțin reziduuri de pesticide peste limita admisă, în depozit fiind găsită și confiscată doar o cantitate de 1,5 tone, care a fost sechestrată și trimisă spre distrugere.

ANSVSA retrage de pe piata 29 de tone de rodii importate din Turcia
ANSVSA retrage de pe piaţă 29 de tone de rodii importate din Turcia

ANSVSA a decis retragerea de pe piață a unei cantități de 29 de tone de rodii, care conțin reziduuri de pesticide peste limitele admise, scrie News.ro.

"Cantitatea de rodii la care a fost constatată depășirea limitei maxime admise pentru pesticidul acetamiprid este de 29.074 de kilograme, din care a fost regăsită în depozit o cantitate de 1.155 de kilograme, care a fost sechestrată și trimisă spre distrugere. Acțiunea de retragere de pe piață a lotului respectiv de rodii este în curs de desfășurare", precizează inspectorii ANSVSA.

Autoritatea mai arată că, totuși, potrivit formulei Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA), nu sunt depășite doza acută de referință și aportul alimentar zilnic în ceea ce privește cantitatea de pesticide descoperită în probele de rodii.

Controalele ANSVSA au fost efectuate în perioada 26 august - 1 septembrie și au vizat 81 de transporturi, însumând 1.859 de tone de legume și fructe importate din Turcia, Argentina, Egipt, Ucraina, Macedonia, Republica Moldova, Serbia și Africa de Sud.

Dintre acestea, 17 transporturi au fost verificate în punctele finale de import (depozite autorizate) și 64 de transporturi în Posturile de Inspecție la Frontieră Constanța Nord, Constanța Sud, Sculeni, Galați, Albița, Moravița.

Din fructele și legumele verificate - ardei gras, roșii, fasole, pere, lămâi, struguri, portocale, prune, smochine, rodii, piersici și mere - au fost prelevate probe pentru determinarea prezenței și a încadrării în limitele admise ale reziduurilor de pesticide.

Etichete: pesticide, rodii, rodii turcia

0/2 COMENTARII
Cretini
09 Sep 07:44
+0
VOTURI
-0
Asta e ca aia cu apa minerala. Atentie, exista apa minerala otrravita in magazine! Dar nu va spunem care, fraierilor! Doar trebuie sa mai reducem din puhlime, sa ne ramana si noua un ban gramada, ca suntem in foame!
zzz
09 Sep 07:24
+0
VOTURI
-0
cine comercializeaza rodiile din setul asta ? ce tampenie sa nu se spuna asta ...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE