ANT a scurtat "lista neagră" a agenţiilor de turism fără licenţă. Christian Tour, scoasă de pe listăAutoritatea Naţională pentru Turism (ANT) a publicat o nouă "listă neagră" a agenţiilor care şi-au pierdut licenţele, care mai conţine doar 1.138 de nume, cu aproape 250 mai puţine faţă de prima listă, publicată marţi. Potrivit documentelor publicate pe site-ul instituţiei, consultate de News.ro, Christian Tour, cea mai mare agenţie de turism din România după cifra de afaceri, a fost scoasă de pe listă, după ce proprietarii firmei au avertizat miercuri că vor da în judecată autoritatea dacă în 24 de ore nu schimbă lista cu agenţiile rămase fără licenţe.

Agentie de turism
Agenţie de turism

În prezent, în România există 2.490 agenţii şi puncte de lucru licenţiate, potrivit datelor publicate de ANT şi datate 6 octombrie, scrie news.ro.

Tabelele autorităţii conţin inclusiv date privind adresele agenţiilor şi ale punctelor de lucru, precum şi numărul poliţei de asigurare pentru fiecare în parte, dar şi numele asigurătorului.

De asemenea, pe lista agenţiilor de turism a căror licenţă a fost radiată la cererea firmei în acest an figurează 128 de agenţii şi puncte de lucru.

Listele sunt, însă, în curs de actualizare.

Marţi, Autoritatea Naţională pentru Turism a anunţat că a retras, în vederea radierii din oficiu, 1.384 de licenţe de turism emise companiilor care nu au prezentat poliţa valabilă de asigurare în cazul insolvenţei sau falimentului, poliţă pe care orice agenţie este obligată să o aibă şi să o afişeze public.

Patronatele din turism, deşi susţin măsura ANT, au indicat că în lista anunţată de ANT pe 4 octombrie nu se află numai agenţii de turism care funcţionau fără să deţină o poliţă de asigurare valabilă, ci şi agenţii cu licenţa radiată la cerere, pentru încetarea activităţii sau schimbarea sediului.

Decizia ANT a creat, însă, şi un val de nemulţumire în rândul unor turoperatori incluşi pe listele iniţiale ale autorităţii.

Directorul general al Christian Tour, Marius Pandel, a cerut miercuri ANT să corecteze listele cu agenţiile cărora le-a retras licenţele, acuzând autoritatea aflată în subordinea Ministerului Economiei că a inclus pe acea listă şi firmele care şi-au relocat sau şi-au închis sediile, alături de agenţiile falimentare şi de cele fără poliţă de asigurare.

Pandel spunea că, dacă ANT nu va opera respectivele modificări şi dacă nu va sancţiona persoanele responsabile de acea măsură, atunci va în judecată autoritatea, căreia îi va cere despăgubiri de 1 milion de euro.

Pe noua listă a ANT, Christian Tour figurează cu poliţa de asigurare numărul 45.807 emisă de Omniasig şi valabilă până la 18 iunie 2017.

La rândul său, Aurelian Marin, fost preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), a cerut Autorităţii Naţionale pentru Turism să revizuiască "cât mai urgent" lista făcută publică cu cele aproape 1.400 de licenţe retrase din turism.

Marin a declarat, pentru News.ro, că "lucrurile în turism în acest moment sunt foarte sensibile şi pot crea prejudicii grave de imagine".

"În acest moment suntem în alertă şi luăm în calcul posibilitatea de a evalua eventualele daune de imagine create", a mai spus Marin, precizând că societatea sa funcţionează legal, deşi apare pe listă.

Pe de altă parte, consultantul în turism Traian Bădulescu spune că decizia ANT de a ridica licenţa oricărei agenţii de turism care nu deţine asigurare contra insolvenţei şi falimentului este corectă, dar modul de aplicare este greşit.

Etichete: agenţii de turism, ant, Autoritatea Naţională pentru Turism, licenta agentie de turism, lista ant, turism romania

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE