Antena 1 și 3 au primit ordin de evacuare de la ANAF. REACȚIILE LUI MIRCEA BADEA ȘI MIHAI GÂDEAAntena 3 și Antena 1 au primit ordin de evacuare de la ANAF. Cele două televiziuni au cinci zile la dispoziție pentru a evacua sediul din soseaua Bucuresti - Ploiesti.

Antena 1 si 3 au primit ordin de evacuare urgenta de la ANAF, sustine Alessandra Stoicescu
Antena 1 și 3 au primit ordin de evacuare urgentă de la ANAF, susține Alessandra Stoicescu

UPDATE 22.15 Alessandra Stoicescu, realizatorul emisiunii "100 de minute", a vorbit la "Sinteza Zilei" despre sentimentele pe care le-a încercat, în timpul descinderii inspectorilor ANAF.

“Mi-a fost frică. Sentimentul real a fost de frică. Nu de o frică viscerală, ci de o lipsă de control. După o vreme m-am liniştit şi mi-am dat seama că pot vorbi de terorism. Terorismul n-are logică, e menit să stârnească panică, frică. Prostia aia de comunicat al ANAF...nu există un fir logic. Clădirile sunt ale statului. Statul ar trebui să fie interesat să facă bani" a povestit Alessandra Stoicescu.

UPDATE 21.10 Fostul sef al ANAF, Gelu Diaconu, este cel care a dispus emiterea unei somații de evacuare a Antenei 3 și a celorlalte firme care au sediul în clădirile confiscate de la Dan Voiculescu, precum si instituirea de popriri pe conturile lui Mihai Gadea, Daniel Constantin, Camelia si Corina Voiculescu - toți având datorii la Dan Voiculescu.  

UPDATE: Calin Popescu Tariceanu a intervenit telefonic la Antena 3: "Banuiesc ca actiunea ANAF a primit aprobari inalte inainte de a deveni operationala", a spus acesta, afirmand ca "Romania practic nu mai e condusa de cei alesi ci de forte oculte".

"Daca azi e vorba de Antena 3 maine s-ar putea sa fie vorba de o alta televiziune, sau de o publicatie scrisa, ceea ce e extrem extrem de grav", a mai spus acesta.

UPDATE 20.40 : Reprezentantii postului au acuzat, in direct, ca se ingradeste libertatea de exprimare si s-ar dori "scoaterea Antenei 3 de pe piata" sau inchiderea postului.  Ordinul de evacuare al ANAF vizeaza însă doar sediul televiziunii, conform unei decizii judecatoresti vechi de un an si jumatate, nu masuri precum intreruperea emisiei sau blocarea activitatii jurnalistice.

UPDATE: Mircea Badea, pe blog: "EXECUTIE, NU EXECUTARE. SISTEMUL SECURIST VREA SA NE OMOARE"

"Astazi ANAF a trimis trupe si masini la sediile Antenei pentru a ne soma sa le parasim in cinci zile. Asta dupa cu trustul Intact facuse nenumarate demersuri legale, oficiale, in scris pentru a stabili una dintre cele doua variante posibile: plata unei chirii sau stabilirea unui calendar rezonabil de evacuare.
N-ai cum sa muti o televiziune in cinci zile. Este imposibil. Ei stiu asta. Vor executie nu executare.
Vom lasa sistemul securist, mafiot sa ne omoare?", a scris Mircea Badea. 

UPDATE ORA 20.00:  Victor Ponta a distribuit pe Facebook o postare a lui Mihai Gadea, in care directorul Antena 3 afirma:

"Sunt in direct la Antena 3, alaturi de colegii mei. ANAF ne-a cerut astazi sa eliberam sediile in 5 zile. Stiu si ei, la fel de bine ca si noi, ca asa ceva este imposibil. Urmariti evolutia evenimentelor, fiti alaturi de noi! Intentionez sa transmitem live, 24 din 24, aceasta mutare care ar putea intra in cartea recordurilor. Antena 3 e aici! Unde va fi maine?"

UPDATE 19.30. Dana Grecu: “Toate autorităţile implicate în această poveste ştiu că este imposibil să te muţi în cinci zile. Oamenii trebuie să ştie că vom supravieţui. Probabil nu ne vor închide dacă oamenii vor fi cu noi”.  

 ANAF si-a trimis agentii sa ne scoata din sediu", a spus Alessandra Stoicescu. Potrivit acesteia, mai multe masini ale ANAF au venit la sediul Antenelor si agenti ai fiscului sunt in cladire.

"Dispuneti o decizie, sa platim chirie sau dati-ne un termen rezonabil in care sa ne mutam", a spus directorul Antena 3, Mihai Gadea.

"Inspectorii ANAF ne-au spus ca avem 5 zile sa parasim aceste cladiri", a mai spus Mihai Gadea.

Cei doi realizatori TV au spus ca emisia Antenei 3 este amenintata.

"Niste trupe ANAF au ajuns simultan la mai multe sedii ale Antenei. (...) Juristii nostri au incercat sa poarte un dialog cu ANAF. Impresia mea a fost si este ca avem de-a face cu o executare silita. S-ar putea sa fie o forma pusa la cale de inchidere a acestui post de televiziune", a declarat Mihai Gadea.

Într-un comunicat oficial, ANAF confirmă ordinul de evacuare. "Direcția generală regională a Finanțelor Publice București, în calitate  de organ de valorificare împuternicit conform prevederilor O.G. nr.  14/2007, ca reprezentant al statului român-proprietar al imobilelor ce au  fost confiscate și trecute în proprietatea privată a statului, libere de  orice sarcini, în baza unei sentințe judecătoresti, a notificat astăzi,  15.02.2016, în scopul evacuării, persoanele juridice care ocupau imobilele  anterior menționate.

Notificarea de evacuare s-a realizat în vederea punerii în executare a  sentinței penale nr. 701/26.09.2013, rămasă definitivă prin decizia  penală nr. 888/A/08.08.2014, pronunțată de Curtea de Apel București,
Secția a II-a Penală. Termenul pe care îl au la dispoziție persoanele notificate este de 5 zile lucrătoare de la data notificării, așa cum este reglementat la art. 1039 din legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, cu modificările ulterioare", aun precizat reprezentanții ANAF, într-un comunicat remis B365.ro.

Etichete: ANAF, antena 1, antena 3, evacuare, Fisc, Mihai Gâdea. Alessandra Stoicescu

0/7 COMENTARII
vlad
16 feb 15:14
+0
VOTURI
-0
dar daca statul vrea banii de ce nu i a pus sa plateasca chirie pe spatiu? de ce sa risti inchiderea unei companii profitabile care aducea multi bani la buget prin impozite? de ce nu i au terenurile care au fost obiectul procesului? de ce toata chestia asta acum inainte de alegeri? de ce alte televiziuni in insolventa sunt lasate sa functioneze de ani de zile? dar nimeni nu gandeste mai departe...
serban pascu
16 feb 12:14
+0
VOTURI
-0
Ce usor scot uni cuvintele pe gura( terorism, executie),de parca ii impusca. Nu stiau de ieri sau de cateva zile ca trebuie sa fie evacuati ? Iar acum sar ca arsi . Auzi si la TEMBELUL de GAdea ,trupe ANAF.

Astia chiar ne cred tampiti de tot.
altul
16 feb 09:41
+0
VOTURI
-0
:))) tare! Pacat insa ca nu-i inchid definitiv. O cocina infecta plina de pseudo- jurnalisti in frunte cu viermii aia doi, badea si gadea.
Gogu
16 feb 09:07
+0
VOTURI
-0
@zzz - corect, domnule! Iar in al doilea rand, daca chiar vor sa emita, se pot muta cu chirie ca si alte posturi TV!
Fac pariu ca in zilele urmatoare vor face un miting la Cotroceni cu 50 de pensionari isterizati care (inca) se mai uita la aceste posturi, si pe urma Badea o sa vina sa tipe ca au fost 1000 de sustinatori spontani... Ne lasati!?
Vasile
16 feb 09:03
+0
VOTURI
-0
De mai bine de un an li s-a pus in vedere patronilor Antenelor mutarea activitatii in alta parte si evacuarea cladirii, dar ei au preferat sa faca pe victimele.
Deci, un cetatean a fost prins la furat, iar acum averea ii este executata pentru acoperirea datoriilor. Iar asta nu are nimic de-a face cu libertatea presei, dreptul la opinie sau alte ineptii vehiculate de agaricii sustinatori ai infractorului dovedit, Voiculescu. Vor sa faca presa? Vor sa emita in continuare? Sa o faca in alta parte! Ce e asa greu de inteles?
Securitatea
16 feb 07:34
+0
VOTURI
-0
Securistii nu se lasa, asta e razboiul lor. Securistii de azi contra securistii de ieri. Si intre timp se c.ca pe Romania.
zzz
15 feb 22:33
+0
VOTURI
-0
Antenele sunt propietate privata. Ce treaba are executarea propietarului cu libertatea presei ? probabil propietarul are si alte locatii in care isi poate muta afacerea ... nu ?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h