Antena 3 a fost amendată pentru scrisoarea către fiica lui Dan Tapalagă şi interviul cu KovesiPostul de stiri Antena 3 a fost amendată cu suma de 30.000 lei pentru că a prezentat trunchiat și nedatat interviul Laurei Codruța Kovesi preluat de la Adevărul Live, precum și pentru prezentarea pe post a unei scrisori de la Oana Stancu pentru fiica minoră a jurnalistului Dan Tăpălagă. 

Antena 3 a fost amendata pentru cazurile Kovesi si Tapalaga
Antena 3 a fost amendată pentru cazurile Kovesi și Tăpălagă

Membrii CNA au decis să analizeze cele două cazuri împreună, iar după vizionare și discuțiile cu reprezentanții postului au fost făcut două propuneri: Radu Herjeu - 20.000 de lei, în timp ce Dorina Rusu a propus 60.000 de lei. Cele două variante nu au trecut însă la vot, așa că s-a făcut o propunere intermediară, de 30.000 de lei, care a și fost aprobată de majoritatea membrilor prezenți: Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Radu Herjeu, Dorina Rusu și Răsvan Popescu, scrie paginademedia.ro. 

Radu Călin Cristea, membru CNA, nu a votat pentru niciuna dintre propuneri. Acesta a și spus despre scrisoarea Oanei Stancu că este „un text foarte bine scris.” „(...) vă spun cu toată sinceritatea că este un text foarte bun, este un text bine scris, e un text al unui om care știe ce vrea să spună într-un registru liric, dramatic și nu are sau cel puțin eu nu găsesc aici intenția de a jigni pe cineva. E un text pentru viitor în care se vorbește despre cum copiii la un moment dat s-ar putea să aibă niște părinți, care, vârstnici ajungând, s-ar putea să aibă aceleași probleme cu prostata.”

Din discuțiile de la CNA:

Reprezentantul postului Antena 3, despre prezentarea interviului cu Kovesi, trunchiat:

„Din punctul nostru de vedere interviul a fost pus în context, nu scos din context. Cine a urmărit fenomenul sau scandalul l-a urmărit integrat, nu disparat. Consider că și Mihai Gâdea și Mircea Badea și Dumitrescu au spus de suficiente ori că interviul nu este unul actual, dar a devenit de actualitate, ca urmare a deciziilor luate de ANAF. Mircea Badea a spus că cine dorește să vadă interviul, el are o oră jurmătate, poate să-l vizioneze integral pe Adevărul Live. Nu cred că a fost nimic scos din context, a fost interpretat, e adevărat. Doamna Kovesi a vorbit cu subiect și predicat legat de un interviu din 2014 pe această decizie. Din ce știu și am văzut în presă, apropo de solicitarea care s-a făcut la CSM, instituția a ajuns la concluzia că nu exista pericolul ca opinia publică să fie negativ și nejustificat afectată în sensul de a pune la îndoială autoritatea autorității judiciare, ci doar reputația dânsei profesionale.”

Dorina Rusu, membru CNA – „Mi se pare o manipulare pe față să iei un fragment dintr-un interviu cu argumentul care îți convine ție. Un interviu din 2014 și-l pui ca și cum ar fi actual. Asta mi se pare mai clar decât orice. Este luat din context folosit în scopul în care realizatorii emisiunii aveau interesul. Reluat a doua zi. Iar a doua zi nu s a- precizat deloc data la care a fost luat interviul. Dacă se uita cineva la știri ar fi fost clar că doamna Kovesi dă dreptate Antenei 3 și nu că este o declarație trunchiată din 2014.”

 

Etichete: amendă, Atena 3, CNA, dan tapalaga, Laura Codruţa Kovesi, scrisoare Oana Stancu, sinteza zilei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h