Antena 3: "Dosarul ICA se bazează pe un fals". De ce nu este valid ultimul argument al postului TVAntena 3 a prezentat, joi seara, un filmulet cu camera ascunsa in care un presupus denuntator din dosarul ICA - Dan Voiculescu si-ar fi retras plangerea de la DNA, moderatorii Mihai Gadea si Adrian Ursu sutinand, astfel, ca intreg dosarul se bazeaza pe un fals.

Dan Voiculescu va avea REGIM INCHIS de detentie
Dan Voiculescu va avea REGIM ÎNCHIS de detenţie

In realitate insa, conform informatiilor publice din rechizitoriul intocmit de procurori, intreg dosarul a pornit de la un referat ca urmare a unei autosesizari a Serviciului de Investigatiii DNA, coroborat si cu informatiile primite de la denuntator, aminteste Hotnews.ro.

In plus, tot dosarul a fost conexat cu exact aceeasi investigatie penala pornita de catre Parchetul General la o sesizare a Corpului de Control al Ministerului Agriculturii, o investigatie finalizata initial cu neinceperea urmaririi penale, concluzie ce ulterior a fost infirmata si declarata nelegala. Dosarul a fost ulterior declinat DNA-ului, iar in rechizitoriul dosarului ICA-Dan Voiculescu sunt prezentate zeci de mijloace de proba (documente, marturii, note oficiale), pe langa denuntul persoanei prezentate de Antena3.

Antena 3 a prezentat joi seara la "Sinteza zilei" o inregistrare cu camera ascunsa in care un batran, presupus denuntator in procesul lui Dan Voiculescu-ICA, si-ar fi retras plangerea de la DNA. "Am anulat tot ce am spus acolo. Am considerat ca domnul Voiculescu a facut o fapta buna", spune pe inregistrare batranul, despre care Antena 3 sustine ca se numeste Vasile Popa si este unul din denuntatorii in dosarul ICA-Dan Voiculescu.

"In seara aceasta veti vedea ca intregul dosar, intreaga constructie, se bazeaza pe un fals, asa cum nici copiii nu isi permit sa falsifice cand isi fac scutiri la scoala", a declarat Mihai Gadea la Antena 3.

Trebuie de precizat ca Antena 3 a prezentat fragmente video montate cu unele declaratii ale denuntatorului.

Dosarul, pornit de la o autosesizare DNA, conexata ulterior cu un dosar anchetat de Parchetul General

Etichete: antena 3, Voiculescu, voiculescu ica

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE