Antenele de telefonie, pericol pentru sănătate. Decizie fără precedent la JUDECĂTORIA SECTORULUI 1Judecătoria Sectorului 1 a stabilit desființarea unei antene de telefonie de pe un bloc din Reșița după ce asociația de proprietari a blocului a acuzat că tehnologiile antenei pot afecta sănătatea.

 Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti
Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti

O companie de telefonie mobilă a fost obligată de instanţă să demonteze antenele de pe terasa unui bloc. Motivul ar fi acela că acestea afectează sănătatea oamenilor, scrie romaniatv.net.

O asociaţie de proprietari din Reşiţa a dat în judectă o companie de telefonie mobilă cerând că aceasta să îşi ia de pe terasa blocului antenele GSM pentru că acestea nu sunt sigure pentru sănătatea celor care locuiesc în proximitatea lor. Judecătoria sectorului 1 a dat dreptate proprietarilor şi a obligat firma ca pe banii ei să demonteze antenele în cel mult 60 de zile.

Decizia nu este însă definitivă. În ultimul timp au fost discuţii despre muntarea acestor antene undeva în afara oraşului tocmai pentru ca oamenii să nu fie afectaţi de câmpurile electromagnetice. Există însă şi reversul medaliei, dacă acest lucru se întâmplă, România riscă să iasă din topul ţărilor cu internet de mare viteză.

Etichete: antene de telefonie, antene pe bloc, judecatoria sector 1, Judecătoria Sectorului 1, Sector 1, telefonie

0/5 COMENTARII
vlad
09 Dec 10:13
+0
VOTURI
-0
Sunt curios cum au dovedit ca antenele alea dauneaza sanatatii... frecventele astea din telefonie nu sunt periculoase. E mai rau telefonul ala tinut constant in buzunar, cu atat mai mult daca se muta antenele departe si e semnalul slab :))
BDK
09 Dec 09:28
+0
VOTURI
-0
Exista legislatie actualizata in 2016 in acest domeniu - Legea nr. 154/2012 privind regimul infrastructurii reţelelor de comunicaţii electronice
http://lege5.ro/Gratuit/gmzdsnjrgy/legea-nr-154-2012-privind-regimul-infrastructurii-retelelor-de-comunicatii-electronice si de care trebuie sa se faca toate eforturile sa fie aplicata , in favoarea locatarilor , care uneori accepta asteste antene pe bloc in schimbul unor sume de chirie modice ....
Antena
08 Dec 19:59
+0
VOTURI
-0
Pai astia au venit si au pus antena pe bloc cu japca ??? Nu au facut un contract cu asociatia care a luat niste bani ? Pana acum au fost buni banii ? Acum nu mai sunt ? Oare cine a luat banii ?
Cristian
08 Dec 17:38
+0
VOTURI
-0
Interesant ultimul paragraf! GREA ALEGERE: sanatatea sau ...viteza de net? Sau sanatatea? Sau... poate viteza de net, parca ar fi mai importanta?!
Cutarica
08 Dec 17:37
+0
VOTURI
-0
Ups. Reporterii "scrie" lucruri traznite? Cateva greseli care par a face concurenta celebrelor perle de la bac (probabil unele au aceiasi autori?). Oare sa intelegem de aici ca nu mai exista o etapa de corectura a articolelor care ajung postate? Sau si cei care corecteaza "este" analfabeti?...

"tehnologiile antenei le poate afecta sănătatea." -- deci "tehnologiile POATE", ca este "singure"! :-)

"Judecătoria sectorului 1 a dat dreptate proprietarilor şi a oblogat firma" -- a "oblogat"?! :-)

"Decizia nu este însă definitivă. În ultimul timp au fost discuţii despre muntarea acestor antene" -- MUNTAREA antenelor? :-)

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h