Șantier pe Calea Dorobanților. Se repară strada pentru introducerea sensurilor uniceAdministrația Străzilor realizează în aceste zile lucrări de reparații la carosabil și trotuare pe Calea Dorobanților. În același timp, în Piața Alexandru Lahovari se lucrează la reconfigurarea pastilelor din intersecție pentru a permite un acces mai facil pietonilor. Lucrările au fost demarate în contextul noului plan de circulație anunțat de Primăria Capitalei care prevede introducerea sensurilor unice pe mai multe străzi din București, inclusiv pe Calea Dorobanților și pe strada Polonă. 

Calea Dorobanților s-a transformat în aceste zile într-un adevărat șantier. Administrația Străzilor a început să repare carosabilul și trotuarele de pe această arteră. 

"Pe Calea Dorobanților, între Piața Alexandru Lahovari și Piața Dorobanți se execută lucrări de reparații la carosabil și la trotuare. Acest lucrări se fac ca un preambul la introducerea noilor sensuri unice din vară", a declarat pentru B365.ro, Carmen Dincă, purtătorul de cuvânt al Administrației Străzilor.

Primăria Capitalei intenționează să introducă sens unic pe Calea Dorobanți și pe strada Polonă. "Se va introduce sens unic pe Calea Dorobanți între Ștefan cel Mare și Bd. Dacia și pe Polonă, între aceleași artere. Practic, pe Calea Dorobanți se va circula doar pe sensul dinspre Ștefan cel Mare spre Dacia, iar pe strada Polonă în sens invers", declara în decembrie, pentru B365.ro, Ion Dedu, director executiv al Direcției Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei.  VEZI LISTA cu toate arterele pe care se va introduce sens unic

De asemenea, în Piața Alexandru Lahovari, Administrația Străzilor execută lucrări pentru reconfigurarea pastilelor din intersecție. "Pentru că se parca excesiv în zonă, pietonii nu mai aveau pe unde trece. Astfel, se vor reconfigura pastilele, iar pentru pietoni se va amenaja un trotuar mic pentru un acces mai facil", a mai precizat Carmen Dincă. 

Pe aceleași străzi, vor fi delimitate și benzi destinate exclusiv autobuzelor RATB. 

Va fi introdus sens unic și pe Calea Floreasca pe direcţia Stefan cel Mare - zona de Nord a Capitalei, până la intersecţia cu strada Glinka. Pe porţiunea cuprinsă între strada Glinka şi intersecţia cu Șos. Pipera va fi de asemenea sens unic, numai că pe cealaltă direcţie, adică Nord-Sud. Strada Glinka va deveni şi ea arteră cu sens unic, pe direcţia Calea Floreasca - Barbu Văcărescu. Pe Calea Floreasca va fi permisă circulaţia în ambele sensuri doar pentru mijloacele de transport în comun, taxiuri şi maşinile de intervenţie 112.

Bulevardul Barbu Văcărescu va deveni şi el unul cu sens unic. Astfel, de la intersecţia cu Bd. Lacul Tei, circulaţia se va desfăşura în sens unic pe direcţia spre Nord, până la intersecţia cu Șos. Pipera. Tot pe Bd. Văcărescu va fi modificată şi linia de tramvai. "Vrem să mutăm linia de tramvai de pe mijlocul străzii, pe margine. Astfel, ambele linii de tramvai vor fi mutate lângă trotuar. Va fi realizat şi un peron înverzit.", a explicat directorul Ion Dedu. 

Tot pe sens unic se va circula şi pe Bd. Lacul Tei. Mai exact, pe toată lungimea bulevardului va fi introdus sens unic pe direcţia intersecţia cu Doamna Ghica - Barbu Văcărescu. Schimbări se vor produce şi în centrul oraşulu

Și pe Bd. Pache Protopopescu şi Șos. Iancului se va introduce sens unic. Este vorba mai exact de segmentul cuprins între Piaţa Pache Protopopescu şi intersecţia cu Șoseaua Pantelimon. Pe această porţiune se va circula doar pe sensul dintre Piaţa Protopopescu către Șos. Pantelimon. Circulaţia va fi modificată şi bd. Ferdinand. Astfel, de la intersecţia cu Șos. Mihai Bravu până la Piaţa Pache Protopopescu se va circula pe un singur sens, cel descris mai sus. Tot pe un singur sens se va circula şi pe Șos Pantelimon (începând cu intersecţia cu Bd. Iancului), apoi pe strada Ritmului şi se continuă cu sens unic pe Bd. Ferdinand. Sensul de circulaţie admis este dinspre Șos. Pantelimon către Bd. Ferdinand.

Sens unic va fi introdus și pe Strada Progresul de la Răzoare și până la intersecția cu strada C. Istrati. Mai exact, se va circula doar pe sensul dinspre Răzoare spre C. Istrati. Șoferii se vor putea întoarce pe Șos. Viilor, unde se va introduce sens unic pe segmentul  intersecția cu Bd. George Coșbuc și str. Constantin Istrati. De asemenea, pe această porțiune mijloacele de trasport în comun vor avea bandă specială. 

Alte sensuri unice:

- strada Gheorghe Tei,  între str. Județului și Teiul Doamnei,  pe direcția Județului - Teiul Doamnei

- strada Sheiului de Sus, pe direcția către Bd. Lacul Tei

- Bd. Carol I, între intersecția cu Strada Mântuleasa până la Bursa de Valori București, pe sensul către Universitate

- strada Mântuleasa, pe sensul către Bd. Carol I

- strada Popa Soare, pe sensul dinspre strada Traian spre Universitate

Etichete: Calea Dorobanţilor, realitatea, reparaţii, sens unic, strada Polonă

0/6 COMENTARII
georgica
10 mai 14:14
+0
VOTURI
-0
Articol de 2 lei :
Pe Lacul tei nu va fi sens unic pe toata lungimea pentru ca e tramvai pe mijloc , ding !!! Deja s-au pus indicatoare cu plastic pe ele , doar pana la Maica Domnului.
Nu exista str. Gheorghe Tei , probabil e vorba de Bd. Ghica Tei.
WAYNEN
09 mai 14:56
+0
VOTURI
-0
Nu inteleg de ce ar trebui sa faca sens unic pe Iancului si pe Pantelimon deoarece pe Iancului,linia de tramvai care se modernizeaza a fost pusa pe mijloc.Daca se punea la margine ar fi avut un sens asa.
Florin
09 mai 11:08
+0
VOTURI
-0
Deci vom avea cele 4 benzi ale Caii Floreasca varsandu-se in 2 benzi ale strazii Glinka. Interesant.
Ar fi mai bine daca ar cumpara blocurile si ar face strazi peste tot.
Fox
09 mai 10:21
+0
VOTURI
-0
Sensurile unice trebuiau introduse de multi multi ani! Dar noi nu avem primari destepti ca in Brasov, unde acum multi ani se circula infernal iar acum se circula foarte lejer in tot centrul unde s-a facut sens unic! La noi pana nu vin alegerile primaria nu misca nimic! Dar e bine ca macar din 4 in 4 ani mai pornim niste proiecte importante pe care apoi de voie dar mia ales de nevoie le vor finaliza! Iata de ce e bina democratia! Ii impinge de la spate pe primari si politicieni.

Le-au trebuit 20 de ani sa realizeze ca sensul unic aduce doar beneficii! Descongestioneaza traficul prin eliminarea punctelor de conflict in intersectiile unde, ca sa cotesti, trebuia sa ii astepti pe cei care veneau din fata, elimina riscurile accidentelor frontale unde se cumulau fortele de impact, creste viteza de deplasare etc. Evident ca se vor gasi si retrograzi care nu se pot adapta la nou, dar asta e... metropola inseamna dinamism si adaptare. Pacat totusi ca ne miscam atat de greu si doar impinsi de la spate!
Ing.
09 mai 09:51
+0
VOTURI
-0
Dedule, lasă-ne! Ţi-ai bătut joc de noi în ultimii 8 ani, nu ţi-a ajuns?!
Cris
09 mai 09:36
+0
VOTURI
-0
Niste idiotzi ! Sa vedeti ce haos iese. Bucurestiul nu e Manhattan. Daca bagi un sens unic trebuei sa ai pe unde sta te intorci....altfel de complici de te ia drk.

Toti tampitii au ajuns sa decida !!!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE