ANTISEPTICELE din sute de SPITALE din România, DILUATE de până la ZECE ORISuprasept, un biocid folosit de Hexi Pharma, compania care dezinfectează 2.000 de săli de operație din România, din peste 350 de spitale, este diluat de zece ori față de concentrațiile de pe etichetă, se arată într-un test al laboratorului institutului de stat ICECHIM.

Substanta activa din antisepticele folosite in spitale a fost diluata de 10 ori
Substanța activă din antisepticele folosite în spitale a fost diluată de 10 ori

Cu toate că produsul a fost găsit „etichetat necorespunzător" în Raportul DSP din 2014, statul n-a făcut nimic, scrie tolo.ro, care a ales să efectueze un test asupra substanțelor folosite pentru dezinfectarea spitalelor din România.

Astfel, jurnalistul Cătălin Tolontan a primit două rețete din interiorul fabricii Hexi Pharma care arată că mai multe produse, printre care și Suprasept, sunt diluate. Gazeta a cumpărat în decembrie 2015 un bidon sigilat de un litru de Suprasept din lotul cu nr: 172 din 08.2015 – Expiră în AUG 2018. Ambele substanțe active din Suprasept sînt diluate față de etichetă: prima de 10 ori și a doua cu 30%. În ultimii nouă ani, Ministerul Sănătății a semnat 796 de contracte cu firma Hexi Pharma care livrează biocizi în peste 350 de spitale din 40 de județe fără ca nicio autoritate să controleze vreodată concentrația produselor.

 

 

Etichete: catalin tolontan, dezinfectant spitale, dezinfectante spitale, dezinfectante spitale diluate, gsp, substante diluate

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE