Anul Calului în Horoscopul chinezesc - 2014: Zodiacul chinezescZodiacul chinezesc nu este unul lunar, așa cum este cel european, ci unul anual. Anul acesta, 2014, este anul calului de lemn, conform horoscopului chinezesc. 

Anul calului de lemn
Anul calului de lemn

Anul Calului în Horoscopul chinezesc - 2014: Zodiacul chinezesc

Anul Calului de Lemn începe, de fapt, la 31 ianuarie, de Anul Nou chinezesc, și se va încheia pe 18 februarie 2015. 
Zodiacul chinezesc are la baza un calendar chinezesc, astfel incat datele anilor chinezesti sunt diferite în fiecare an.Spre deosebire de Zodiacul European, care este împărțit în 12 luni, Zodiacul Chinezesc este împărțit în 12 ani. Fiecare an chinezesc este numit după un animal: șobolan, bou, tigru, iepure, dragon, şarpe, cal, oaie, maimuţa, cocoşul, câinele şi porcul. Aceste douăsprezece zodii chinezesti se rotesc la fiecare douasprezece ani. Se spune că horoscopul chinezesc a fost adoptat în Japonia, în anul 604, în timpul domniei împărătesei Suiko.

Potrivit legendelor chinezeşti, în ziua de Anul Nou, Buddha a chemat toate animalele la el, însă doar douăsprezece dintre ele au venit, şi astfel şi-au arătat devotamentul față de el. Drept recunoştinţă Buddha le-a onorat denumind anii cu numele lor, în ordinea în care au sosit.

Acest ciclu zodiacal a fost folosit în trecut şi pentru a indica ora și direcția. De exemplu, zodia Şobolan simboliza perioada cuprinsă între ora 23 și 1, iar Calul orele cuprinse în intervalul 11 și 13. În ceea ce priveşte punctele cardinale, Şobolanului i-a fost atribuit Nordul, iar Calului, Sudul.

2014 în plan financiar

Multe lucruri se vor schimba în bine în 2014 pentru persoanele născute în zodia Calului, care este foarte posibil să fi avut probleme financiare și pe plan amoros în anii anteriori. Dacă persoanele din zodia Calului vor reuși să devină independente din punct de vedere financiar, situația lor materială va deveni tot mai bună. Tot ce trebuie să facă este să-și administreze corect unele aspecte ale vieții.

Așa cum arată zodiacul chinezesc, anul 2014 le va face pe persoanele din zodia Calului să fie mai predispuse unor probleme de sănătate, fiind vorba cu precădere de afecțiuni pulmonare. De asemenea, va exista pentru ele un risc mai ridicat de a deveni victimele unor accidente. Pentru a contracara aceste ghinioane, nativii din zodia Cal sunt sfătuiți să doneze sânge.

Cuvantul de ordine va fi ACTIUNEA! Totul merge ca pe roate si trebuie sa fiti atenti sa nu va fortati prea tare. Va fi un an binecuvantat, insa obositor. Bucurandu-te si fiind frust in acelasi timp, linistea acestui an va fi platita cu rezervele de energie, de aici si o usoare epuizare.

Este un moment bun pentru a face toate ciudateniile la care ai putut visa vreodata. Asculta-ti inima! Vantul se poate schimba continuu, insa odata ce ti-ai ales drumul, urmeaza-ti intuitia. Planificarea, taraganarea si amanarea nu mai trebuie sa existe in vocabularul vostru. Influenta impulsiva a calului coroborata cu increderea de sine vor dicta actiunile si sentimentele in intregime.

Tonifiant si regenerativ, neastamparatul Cal va accelera pulsul si va aduce tensiune si stres in viata tuturor.

Tempoul Calului este rapid, dispozitia sa este sangvinica, insa inconstanta. Este un an excelent pentru improvizatii si inventii. Fiti cutezatori, indrazneti, socanti, chiar!

Iata cum arata Anul Calului de Lemn pentru fiecare zodie in parte.

Anul Calului pentru Sobolan

Se prevede un an dificil. Trebuie sa fii foarte conservator in evaluari sau in angajarea afacerilor pentru ca acest an te forteaza sa te bucuri mai mult si sa-ti cheltui banii, sau sa te angajezi in procese juridice. Vei fi obligat sa faci datorii si nu iti vei putea recupera banii creditati altora. Afacerile sentimentale nu se vor termina cu bine in acest an.

Anul Calului pentru Bou

Un an zbuciumat si pentru Bou. Vei fi coplesit de afaceri financiare sau de o iubire nefericita si poti suferi un regres in buget sau poti fi implicat in accidente. O stare de suferinta grea poate genera intarzieri neasteptate si te va face incapabil sa onorezi niste angajamente. Cei mai negri nori vor aparea in toamna.

Anul Calului pentru Tigru
Un an foarte fericit si foarte bun. Lucrurile se vor desfaura calm si se prevad promovari si evidentieri. Va fi un an in care Tigrul va face usor rost de bani si chiar va fi capabil sa economiseasca sau sa obtina venituri suplimentare. Vor fi multe serbari si celebrari acasa si vesti foarte bune.

Anul Calului pentru Iepure
Un an bun pentru Iepure, norocul venind din partea unor oameni foarte binevoitori, care vor fi fericiti sa uzeze de influenta lor pentru beneficiul sau. Nu vei fi necajit de scandaluri sau imbolnaviri si de aceea vei fi in stare sa-ti recuperezi pierderile avute. Vei avea mult de calatorit sau vei petrece mult timp in distractii si chefuri.

Anul Calului pentru Dragon
Un an amestecat plin de incertitudini si suprize. Unele vesti te pot supara sau iti pot schimba viata temporar, desi problemele tind sa se rezolve in timp singure. Asta daca nu te incapatanezi sau devii agresiv. Nu va fi usor, mai ales ca vei fi coplesit de griji reale.

Etichete: 2014, anul calului de lemn, zodiac chinezesc

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE