ANUNȚ al Ministrului Sănătății despre dispariția medicamentelor de pe piațăMinistrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a declarat luni că problema privind dispariția de pe piață a medicamentelor din cauza reducerii prețurilor este pe cale de a fi soluționată în cel mai scurt timp.

ANUNȚ al Ministrului Sanatatii despre disparitia medicamentelor de pe piata
ANUNȚ al Ministrului Sănătății despre dispariția medicamentelor de pe piață

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a anunțat că reprezentanții Ministerului Sănătății au avut întâlniri cu cei ai asociațiilor de pacienți și ai firmelor producătoare de medicamente.

"Este efectul unui ordin. Am demarat de săptămâni de zile întâlniri cu toți actorii implicați, cu pacienții în primul rând, cu firmele de medicamente și suntem pe cale de a soluționa această problemă în cel mai scurt timp", a spus Patriciu Achimaș-Cadariu la Senat, după întâlnirea cu senatorii PSD.

Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a primit, în ultimele 12 luni, 1.175 de notificări de necomercializare de medicamente, a declarat luni vicepreședintele ANMDM, Marius Tănasă.

Potrivit acestuia, 90 dintre aceste notificări au fost legate de cauze de producție, iar 1.085 de natură comercială.

Sursa: Agerpres

Etichete: medicamente, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaș-Cadariu

0/1 COMENTARII
Ar trebui
08 mar 07:58
+0
VOTURI
-0
Multe medicamente sunt compensate doar cu 20%. De ce?
Ex.:
- duspatalin
- debridat
Acestea ajută stomacul sau colecistul să funcţioneze mai bine. De ce sunt aşa de scumpe? Că doar nu sunt medicamente pentru frumuseţe, nu?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE