VEȘTI BUNE pentru câștigătorii de la Loteria bonurilor fiscale: Nu trebuie să returneze baniiCâștigătorii de la Loteria bonurilor fiscale au mari emoții după informațiile apărute în presă cu privire la încurcăturile procedurale de la extrageri. Fostul ministru de Finanțe, îi liniștește pe norocoși și îi asigură că nu trebuie să returneze statului banii.

ANUNȚ de la ministrul Finantelor. Ce se intampla cu castigatorii de la Loteria bonurilor fiscale
ANUNȚ de la ministrul Finanțelor. Ce se întâmplă cu câștigătorii de la Loteria bonurilor fiscale

Fostul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, a explicat că problemele de la Loteria bonurilor fiscale au apărut ca urmare a unor diferenţe în interpretarea unui ordin de ministru, însă extragerile au fost legale.

"Decizia mea a fost aceea de a se schimba legislaţia aferentă pentru a simplifca acest mecanism. (...) Niciun român nu trebuie să ramburseze statului niciun ban câştigat din aceste loterii. (...) Loteriile organizate au fost făcute în mod legal, deci nu este nicio abatere", a explicat fostul ministru, potrivit Mediafax. 

Întrebat însă ce se va întâmpla, având în vedere că întregul rezultat a fost viciat, Teodorovici a spus că a fost doar o problemă de interpretare a legii, însă nu sunt probleme pentru câştigători.

"Comisia respectivă care a aplicat în special ce trebuia să aplice, adică principiul alegerii aleatoare a acestor bonuri fiscale, asta a făcut, numai că a avut o interpretare diferită faţă de ordinul de ministru", a spus acesta.

Presa a relatat zilele acestea că legislaţia privind loteria bunurilor fiscale prevede că prima cifră extrasă din urne este cifra unităţilor, însă, în practică, prima cifră extrasă la loterie a fost considerată cea a sutelor.

Astfel, la prima extragere a Loteriei, care a stabilit că sunt câştigători cei care au bonuri de 6 lei, a fost viciată, potrivit legii câştigători fiind cei cu bonuri de 600 de lei. Interpretarea acestei erori a fost că cei care au câştigat pe baza acestor extrageri vor trebui să returneze banii, urmând a fi recompensaţi cei cu bonurile câştigătoare potrivit ordinului iniţial.

Etichete: câştigător, Eugen Teodorovici, loteria bonurilor fiscale, premiu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h