Anunţ METROREX. Când va fi gata linia de metrou spre Aero­portul OtopeniMagistrala 6 de metrou, care ar trebui să lege Bucureştiul de aero­portul din Otopeni, un proiect estimat la 1,3 miliarde de euro, zace de şase ani pe hârtie, cu „documentaţie aflată în revizuire", dar pro­misiuni că va fi gata până în 2020.

Metrou spre Otopeni
Metrou spre Otopeni

"În prezent, se află în de­rulare procedura de atribuire a contractelor pen­tru exproprierea tere­nu­rilor care se află pe cu­loarul Magistralei 6 de metrou. De ase­menea, documentaţia pentru atri­buirea contractului de lucrări se află în faza de revizuire, în acord cu pre­ve­derile Contractului Naţional", au transmis oficialii Metro­rex, com­pania care administrează me­troul bucureştean, potrivit ZF.

La finalul anului trecut, Felix Stroe, mi­nistrul transporturilor, de­clara într-o şedinţă de guvern că ma­gistrala M6 de me­trou (1 Mai-Otopeni) „va fi finali­zată cu si­gu­ranţă până în anul 2020".

De altfel, finali­za­rea până în 2020 a le­gă­turii reţelei de me­trou cu aeroportul Henri Coandă este o con­diţie impusă de UEFA, dat fiind faptul că România va fi gazdă pentru des­fă­şurarea Cam­pionatului European de Fotbal.

Etichete: anunt metrorex, Bucureşti, Metrorex, metrou Otopeni

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE