Anunțul momentului! Metroul din Drumul Taberei va fi pus în funcțiuneAnunț major pentru bucureșteni. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat când va fi pus în funcțiune metroul din Drumul Taberei.

Razvan Cuc
Răzvan Cuc

Acesta va fi deschis traficului în decembrie 2019, întrucât nu mai există niciun impediment în realizarea acestui plan.

"Au fost lucrări suplimentare, în urma cărora au existat dispute între antreprenori, ceea ce a stagnat un pic lucrările şi totodată a fost o problemă legată de sistemul de automatizare. Domnul Aldea (directorul general al Metrorex - n.r.) nu cred că şi-a mai asumat alt termen decât cel real, magistrala va fi deschisă, aşa cum am spus la preluarea mandatului, în decembrie 2019. Am avut discuţia şi cu antreprenorul, şi cu fostul director. Lucrările sunt finalizate undeva la 97%, mai sunt câteva finisaje de făcut. Nu văd niciun fel de impediment", a spus Cuc, marţi, într-o conferinţă de presă.

Oficialul a explicat și ce a dus la întârzierea proiectului au fost revendicările constructorilor, care de multe ori nu au fost justificate.

"Principalul impediment pe care l-am regăsit în toate proiectele de infrastructură mare au fost aceste revendicări care au ţinut blocate lucrările de investiţii în România. Aţi văzut că am o atitudine nu agresivă, dar nu împărtăşesc această idee de a face claim-uri, acei bani nemunciţi. De multe ori aceste claim-uri nu au făcut decât să blocheze proiectele", a mai spus Cuc.

Etichete: drumul tabere, metrou, Răzvan Cuc

0/9 COMENTARII
bican
17 nov 15:52
+0
VOTURI
-0
termenul e cum spunea primarul Oprescu : la pulivara
Ask
25 sep 03:04
+0
VOTURI
-0
Do you need a loan? If yes! Contact FIFO Capitals and Mortgages Limited ® for small and large loans amount. We give out loan at 2% interest rate. Contact us today via E-mail at,,,((FIFOCapitals@gmail.com)),,, We also give out from. £5 thousand Pounds to 100 million Pounds for individuals and companies, the credit is open to all regardless of nationality....   
Valentin
13 sep 17:36
+0
VOTURI
-0
Vlad : ar trebui pornita o licitate pentru panourile de protectie a calatorilor, sa nu mai sara toti zanatecii in fata trenuurilor. Treaba asta ar trebui facuta atat in statiile noi cu concentrare mare de persoane la orele de varf cat si in cele existente. Acolo unde nu e neaparata nevoie de panouri full height glisante sau te miri ce solutie de design vor gasi, se pot folosi si maini curente inalte bine prinse in pardoseli.

Cat despre pornit metroul DT in Dec 2019, good news.
Adi
09 sep 13:17
+0
VOTURI
-0
pai te-a bagat cineva cu forta in subteran?... ti-a legat o bila de picior?... cei de la STB nu o duc nici ei grozav...
Daca nu va convine puteti face greva, ce altceva stiti !!!
raducu
26 aug 08:29
+0
VOTURI
-0
Mai bine sa faca piste de biciclete pe liniile de metrou din Drumul Taberei si toata lumea e multumita
Daryl
24 aug 12:47
+0
VOTURI
-0
O aberatie, auzi, salariile de la Metrorex sa fie la fel ca la STB!!! Pai, compari munca in subteran, inghitit zilnic umiditate, radon, dioxid de carbon, praf, stat la 15 metri sub pamant minim 6 ore/zi, cu munca de la suprata a celor de la STB?! Cat despre banii incasati pentru calatorie, alta aberatie, pai aia nu ajung pentru a acoperi costul calatoriei in sine, de unde sa mai raamna pentru...investitii in garnituri?! ici intr-un secol nu s-ar obtine suma necesara unei garnituri de metrou(cca. 27 milioane de euro) din tariful platit de calatori, asa ceva nu exista niciunde, peste tot metroul e subventionat.
Cristian
08 aug 10:10
+0
VOTURI
-0
Frone, daca ceva merge cat de cat bine in bucuresti-ul asta e metroul. Si nu-i mai plangeti atata pe aia de la metrou ca nu au trenuri. Trenurile de metrou se strica mult mai rar decat cele de la STB care sunt expuse mediului inconjurator. Si avand in vedere ca pretul calatoriei e dublu fata de cel de la STB iar frauda este 0 (adica a circula fara sa platesti) ma intreb unde sunt banii de nu se iau trenuri. Iti spun eu. In salariile mirobolante a personalului de la metrou.Investiti 0 , dar salarii maxime. Normal ar fi ca metroul sa intre in subordinea primariei asa cum este in toate capitalele europene, iar salariile celor de la metrou sa fie comparabile cu cele ale celor de la STB. Iar frauda pe STB sa fie cat mai mica.
vlad
24 iul 12:18
+0
VOTURI
-0
Omul este un mincinos dovedit asa ca nu stiu de ce l-am crede... chestia cu 97% este irelevanta, ce se aude cu licitatia pentru sistemele de siguranta si de monitorizare?? Ca astea lipseau. Si da, bineinteles, nu trebuia pornita licitatia pentru metrouri noi?
frone
23 iul 16:49
+0
VOTURI
-0
Trenuri aveti sau ii dati drumu la trafi cpietonal :))))))))????
O saluati trenuri de pe celelalte magistrale asa ca o sa le stricati si pe asta care abia mai fac fata!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h