Apă mai scumpă pentru bucureşteni, începând de joiUn metru cub de apa potabila costa 3,57 lei, de joi
Un metru cub de apă potabilă costă 3,57 lei, de joi

Surse din cadrul companiei Apa Nova, citate de adevarul.ro, susţin că noile tarife au fost aprobate deja de catre Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), acestea fiind aplicate chiar de astăzi. Epsică Chiru, directorul adjunct al companiei, a confirmat noile preţuri şi a precizat că va fi făcut public anunţul printr-un comunicat.

Principalul motiv pentru ajustarea preţurilor la apa potabilă şi servicii de canalizare îl reprezintă investiţia în staţia de epurare de la Glina, operată de Apa Nova cu costuri care se ridică la 27 de milioane de euro anual şi care nu au fost cuprinse în costurile pe care bucureştenii le-au suportat până în prezent.

Totuşi, Apa Nova a reuşit să reducă costurile de operare anuală cu peste un milion de euro, ceea ce a dus la o creştere a tarifului mai mică decât se estimase iniţial. Aşa se face că bucureştenii plătesc mai puţin decât constănţenii, ieşenii, arădenii sau piteştenii, oraşe în care operatorii au de asemenea în operare staţii de epurare.

Potrivit unei decizii a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Bucureşti, persoanele care au venituri sub 400 lei/lună sunt scutite de plata apei şi a serviciilor de canalizare din factura de întreţinere. Cererile se pot depune la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială, scutirea de la plata utilităţilor urmând să se aplice pentru perioada 1 ianuarie-30 iunie 2012, de luni până vineri între orele 8.30 şi 16.30.

Etichete: apă potabilă, Apanova, canalizare, Epsică Chiru, scumpire

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE