Apar trei noi pieţe în CAPITALĂ. Unde vor fi AMPLASATESpațiul public situat la intersecția bulevardelor Carol I și Ion C. Brătianu va purta numele actorului Radu Beligan, după ce în ședința de luni consilierii generali au adoptat un proiect de hotărâre în acest sens. Totodată, vor mai apărea alte două noi pieţe.

Apar trei noi piete in Bucuresti
Apar trei noi pieţe în Bucureşti

"Se atribuie denumirea de Piața Radu Beligan (actor 14.12.1918 — 20.07.2016) spațiului public situat la intersecția bulevardului Carol I cu bulevardul Ion C. Brătianu", prevede proiectul de hotărâre.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunța, pe 20 iulie, că va propune CGMB ca piața dintre cele două bulevarde să poate numele lui Radu Beligan. Ea preciza că proiectul de hotărâre va conține un articol prin care se va abroga un alineat din HCGMB nr. 31/2003, care prevedea că numele unor oameni pot fi atribuite unor de străzi sau altor spații urbane după cel puțin trei ani de la moartea persoanei în cauză.

În cadrul ședinței de luni a CGMB, reprezentantul PMP Robert Turcescu a afirmat că este necesară o perioadă de reflecție după dispariția unui om public. Turcescu a menționat că este și cazul lui Beligan, mai ales în condițiile în care în mediul virtual există o dezbatere despre perioada de dinainte de 1989, când actorul a fost și "un personaj de casă al regimului comunist".

La rândul său, consilierul general Uniunii Salvați Bucureștiul Dumitru Dobrev a declarat, înainte de începerea ședinței CGMB, că electoratul USB este împotriva acestui proiect de hotărâre.

"Noi am făcut un mini-sondaj pe Facebook în aceste 48 de ore cât ni s-a permis și electoratul nostru este împotrivă, pentru motivul principal că nu le convine ca Piața Universității să fie bucățelită în Piața 21 Decembrie, Piața Radu Beligan, lumea este obișnuită cu denumirea asta de Piața Universității", a explicat Dobrev, conform Agerpres.

CGMB a mai hotărât luni atribuirea denumirii de Piața Alger spațiului public situat la intersecția dintre str. Rabat cu str. Ermil Pangrati și Aleea Alexandru și a denumirii de Piața Elie Wiesel spațiului public situat la intersecția străzilor Sofia și Emile Zola.

Etichete: piata alger, piata elie wiesel, piata radu beligan, pieţe, pieţe Bucureşti

0/2 COMENTARII
un altul
03 Aug 09:22
+0
VOTURI
-0
elie wiesel..jidov nenorocit..si voi denumiti piate in Buc dupa asta..
Piete noi
02 Aug 13:37
+0
VOTURI
-0
Nu stiu daca APAR neaparat, mai curand vor fi DENUMITE... Pietele alea exista deja, acum li se va si un nume.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h