Apariţie-surpriză la METROU: Jandarmi cu arme, pe ruta Berceni-PiperaBucureştenii care au circulat, sâmbătă, pe ruta Berceni-Pipera au fost martorii unor scene mai puţin obişnuite. În vagoanele unui metrou au urcat trupe speciale de luptători, cu arme semi-automate, care au flancat ușile pe interior.

Jandarmi la metrou
Jandarmi la metrou
Foto: libertatea.ro

În weekend, echipe de luptători de la Brigada Specială de Intervenţie "Vlad Ţepeş" a Jandarmeriei Române au fost surprinse în timp ce patrulau în zona magistralelor de metrou din Bucureşti, purtând asupra lor arme semiautomate.

Un astfel de episod s-a petrecut sâmbătă, pe ruta Berceni-Pipera. Apariţia jandarmilor cu arme la metrou face parte însă dintr-o serie de misiuni de prevenţie, au precizat reprezentanţii Jandarmeriei, şi nu are nicio legătură cu recentul atac terorist din Bruxelles, au mai spus aceştia.

"Sunt misiuni pe care noi le desfășurăm de foarte mult timp și rolul lor este unul preventiv, pentru descurajarea faptelor infracționale și, normal, pentru siguranța persoanelor care călătoresc cu mijloacele de transport", a declarat Irina Drăgan, purtător de cuvânt al Jandarmeriei, la B1 TV.

Nici cei care vor merge cu autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele bucureştene nu ar trebui să fie surprinşi dacă se vor întâlni cu jandarmii în timpul călătoriei.

"Avem efective ale Direcției Generale de Jandarmi ale Municipiului București care fac periodic misiuni similare pe mijloacele de transport supraterane", a mai precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

Brigada Specială de Intervenţie ,,Vlad Ţepeş" este unitatea de elită a Jandarmeriei, structură specializată a Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Aceasta are, printre altele, atribuţii în domeniul prevenirii şi combaterii actelor de terorism şi criminalitate organizată.

Etichete: jandarmi metrou, metrou

0/4 COMENTARII
Metropolitanul
04 Apr 13:03
+0
VOTURI
-0
Aparitie surpriza la metrou: A venit metroul!
ccc
04 Apr 04:30
+0
VOTURI
-0
Cate unu la fiecare colt de strada sa nu mai avem probleme cu "minoritatile" de orice fel. Nu ma deranjeaza stiu ca nu am ceva de ascuns.
altcineva
03 Apr 19:26
+0
VOTURI
-0
Nu e ceva chiar asa de iesit din comun, totusi. I-am mai vazut si la Gara de Nord, acum cateva luni si probabil mai sunt si prin alte parti.
cineva
03 Apr 17:19
+0
VOTURI
-0
Foarte bine! Ar trebui permanentizata initiativa. Jandarmii inarmati cu pusti de asalt sunt singurii care pot descuraja orice gasca de zburatoare bipede colorate.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE