Apartamente independente energetic, în Capitală: Întreţinerea rar depăşeşte 50 de lei



În Bucureşti a apărut deja un bloc inteligent, independent energetic. Proprietarii apartamentelor din acest imobil plătesc rar pentru utilităţi mai mult de 50 de lei pe lună.

Apartamente independente energetic, in Capitala: Intretinerea rar depaseste 50 de lei
Apartamente independente energetic, în Capitală: Întreţinerea rar depăşeşte 50 de lei
Foto: compania

Un metru patrat intr-un astfel de bloc costa 1.650 de euro si apartamentele au in medie o suprafata de 200 de metri patrati. In mod paradoxal insa, facturile la intretinere sunt printre cele mai mici din Bucuresti. Pentru curent si caldura, de exemplu, costurile pot fi si de 50 de lei pe luna, potrivit stirileprotv.ro.

Blocul are o izolatie speciala si materiale garantate pentru zeci de ani. Numai asigurarea pentru sistemele de geamuri este un milion de euro pe apartament. A primit cea mai inalta certificare de la noi in materie de consum redus de energie - Green Homes.

In constructie sunt insa peste 4.000 de apartamente, in mai multe ansambluri rezidentiale care vor sa obtina certificare Green Homes. Acestea sunt locuinte ale caror costuri de intretinere sunt aproape de zero. Folosesc energie regenerabila pentru alimentare, dar si materiale, instalatii si tehnologii de ultima ora.

In Sudul Capitalei se contruieste un intreg ansamblu rezidential verde.

Mai multe detalii, imagini şi preţuri ale Cartierului Solar,primul ansamblu rezidenţial cu energie verde,construit în Capitală, AICI

Fiecare bloc va avea cate 120 de panouri solare - toate vor produce curent electric, iar din vanzarea acestuia dezvoltatorul va asigura aproape gratuit administrarea ansamblului.

"Fiecare bloc va produce curent de 6.000 de euro pe luna. Curentul pentru spatiile comune va fi gratuit, iar unele reduceri apar si pentru celelalte servicii de administrare", spune reprezentantul firmei de panouri. 

Pe langa acest ansamblu, cativa tineri arhitecti si ingineri sunt acum in discutii cu mai multi dezvoltatori ca sa construiasca in zona Baicului-Obor din Capitala un complex rezidential cu blocuri de 4 etaje. Unele apartamente vor avea sere cu arbori in interior.

Un apartament aici ar costa peste 70.000 de euro. Intretinerea va fi insa aproape zero, pentru ca apa va fi incalzita solar, curentul electric va fi produs prin celule fotovoltaice, iar toate reziduurile vor fi reciclate si refolosite.

Etichete: apartamente, apartamente Bucureşti, apartamente noi București, blocuri, blocuri Bucureşti, blocuri noi

0/1 COMENTARII
Cris
21 sep 12:43
+0
VOTURI
-0
Deci dam 200.000 de euro pe un apartament tip buncar, apoi platim cate 50 lei /luna la intretinere, nu? Foarte misto!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h