Apartamentele au ajuns la cel mai mic preț, de la începutul crizei până acumPotrivit Indicelui Imobiliare.ro, prețul mediu cerut pentru apartamentele noi și vechi scoase la vânzare la nivel național a scăzut cu 8,2% în ultimele 12 luni, de la 984 de euro pe metru pătrat, în octombrie 2012, până la 903 euro pe metru pătrat, la finele lui octombrie 2013 – cea mai mică valoare înregistrată de la începutul crizei și până în prezent.

A scazut pretul apartamentelor, datorita competitiei dintre proprietari si dezvoltatori imobiliari
A scăzut prețul apartamentelor, datorită competiției dintre proprietari și dezvoltatori imobiliari
Foto: www.businessmagazin.ro

Pe primul loc în clasamentul reducerilor consemnate în ultimele 12 luni se situează apartamentele scoase la vânzare în București, cu un declin de 6%, de la 1.131 la 1.063 de euro pe metru pătrat. Cel mai mult s-au ieftinit unitățile locative nou-construite: acestea au consemnat un recul de 7,8%, de la 1.277 la 1.177 de euro pe metru pătrat. Pe de altă parte, locuințele din blocurile ridicate înainte de 1990 s-au depreciat cu 5,1%, de la 1.054 la 1.000 de euro pe metru pătrat util, informează imobiliare.ro.

Preţurile solicitate pentru apartamentele vechi cu trei camere din Bucureşti au atins în luna octombrie un minim de 73.800 de euro, după o scădere de aproape 2% faţă de luna septembrie, potrivit indexului imobiliar al ZF realizat în colaborare cu firma de consultanţă imobiliară Coldwell Banker, pe baza ofertelor din Anunţul Telefonic.

Declinul preţurilor vine în contextul modificării programului Prima casă de la sfârşitul lunii august, astfel că statul mai garantează în prezent doar credite ipotecare în lei al căror cost este mai ridicat decât al celor în euro, astfel că şi posibilitatea de a se împrumuta a clienţilor este mai scăzută.Etichete: apartamente, pret, Prima Casă, realitatea

0/1 COMENTARII
kidal
14 nov 21:21
+0
VOTURI
-0
Groaznică privelişte în poza de la articol... cum este dealtfel peste tot în fosta URSS.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h