Apartamentul lui Dan Voiculescu de pe Kiseleff a fost vândut de ANAF. CÂT A COSTATAgenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a vândut apartamentul lui Dan Voiculescu de pe Șos. Kiseleff. O femeie (persoană fizică) a plătit 1,9 milioane mei (427.000 euro) pentru proprietatea din nordul Capitalei. 

Apartamentul lui Dan Voiculescu de pe Kiseleff a fost vandut de ANAF. CAT A COSTAT
Apartamentul lui Dan Voiculescu de pe Kiseleff a fost vândut de ANAF. CÂT A COSTAT

"Apartamentul de la Kiseleff s-a vândut. A venit adjudecatara primei licitaţii cu banii. A virat astăzi (miercuri, 17 iunie – n.r.) suma de 1,56 milioane de lei. Adjudecatarul poate vira banii până în ziua în care se organizează o nouă licitaţie, însă, dacă acesta nu virează banii în termen de cinci zile, trebuie începută procedura pentru o nouă licitaţie“, au declarat, pentru „Adevărul“, surse guvernamentale.  

La sfârşitul lunii mai, la sediul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Bucureşti, a avut loc prima licitaţie pentru vânzarea apartamentului de pe Şoseaua Kiseleff al omului de afaceri Dan Voiculescu, preţul de pornire fiind de 1,41 milioane de lei. Adjudecatar a fost o femeie (persoană fizică), care a oferit un preţ de 1,9 milioane de lei (427.000 de euro). Pentru a participa la licitaţie, persoana respectivă a plătit o garanţie echivalentă cu 10% din preţul de pornire, adică 141.000 de lei. Ulterior licitaţiei, câştigătoarea a mai virat 202.000 de lei. Astfel că aceasta ar mai fi avut de virat 1,56 milioane de lei.      

ANAF a demarat procedurile pentru reluarea primei licitaţii de vânzare a apartamentului lui Voiculescu imediat după ce s-a scurs termenul de cinci zile în care adjudecatara nu a virat banii. Astfel, potrivit unui anunţ postat săptămâna trecută pe portalul ANAF, reluarea licitaţiei ar fi urmat să aibă loc mâine, 18 iunie, ora 12.00, iar sursele citate au arătat că deja erau înscrise trei persoane fizice şi juridice. Preţul de pornire era similar cu cel de la prima licitaţie, respectiv 1,41 milioane de lei.    

Apartamentul scos la licitaţie aparţinând omului de afaceri Dan Voiculescu este situat pe Şoseaua Kiseleff, numărul 22, apartament 6, etaj 2, a fost construit în anul 1961 şi este compus din patru camere şi dependinţe, având o suprafaţă utilă de 206,5 metri pătraţi.   Prin scoaterea la licitaţie a apartamentului din Şoseaua Kiseleff, autorităţile au urmărit să recupereze prejudiciul de 60 de milioane de euro din dosarul ICA, în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru corupţie. Mai exact, în momentul în care au pronunţat sentinţa, magistraţii 

Etichete: ANAF, Dan Voiculescu, Kiseleff, licita'ie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h