Apel public privind infrastructura pentru utilizarea bicicletei in BucureştiAsociatia Producatorilor, Importatorilor si Comerciantilor de biciclete din Romania impreuna cu Federația Bicicliștilor din Romania FBR lansează un apel la adresa autorităților locale din Municipiul București, pentru a pune la dispoziția populației infrastructura necesară circulației pe bicicletă în oraș - un mijloc de transport ecologic, comod și ieftin. 

Peste 8.000 de persoane au participat la MARSUL BICICLISTILOR, in luna aprilie.
Peste 8.000 de persoane au participat la MARŞUL BICICLIŞTILOR, în luna aprilie.
Foto: Facebook

Redăm mai jos apelul, care poate fi consultat și în format PDF aici

"Asociatia Producatorilor, Importatorilor si Comerciantilor de biciclete din Romania impreuna cu Federația Bicicliștilor din Romania FBR, având susținerea entitatilor membre, apelam la:

Primăria Municipiului București
Primăria Sectorului 1
Primăria Sectorului 2
Primăria Sectorului 3
Primăria Sectorului 4
Primăria Sectorului 5
Primăria Sectorului 6
Administraţia Străzilor Bucureşti

Sa dezvolte o infrastructura dedicată bicicliștilor in orașul Bucuresti.

Utilizarea bicicletei ca mijloc de transport este prezentă și încurajată de autorități in toate statele dezvoltate din Uniunea Europeană, dar și de pe alte continente. Este un mod de transport ecologic, rapid, eficient, comod, ieftin, sănătos si ajuta la o mai bună gestionare a traficului, fapt ce vine inclusiv în sprijinul autorităților locale.
In Bucuresti, în prezent, numarul biciclistilor este in jur de 40.000 din 2.100.000 de locuitori, aproximativ 2% - un procent complet nesemnificativ, determinat de condițiile . In celeltalte capitale europene raportul este complet diferit (Amsterdam, Copenhaga - numarul bicicletelor depaseste numarul locuitorilor), iar toate acestea pentru ca au o infrastructura care sa le permita biciclistilor deplasarea in siguranta. In Copenhaga sunt peste 400km, iar in Amsterdam peste 500km de piste pentru biciclisti.

In 2014, Ministerul Mediului a anunțat alocarea a 44.63 milioane RON pentru construirea de piste pentru bicicliști în București. Primăria Municipiului București nu a reușit însă să acceseze aceste sume, din cauza birocrației, situația infrastructurii pentru biciclete rămânând la stadiul cunoscut.

Comunitatea de bicicliști din Bucuresti si din întreaga Românie este in vizibila creștere de la an la an, în ciuda piedicilor puse de autorități, iar pentru aceștia, ca si pentru toți cei care încă nu folosesc bicicleta ca mijloc de transport dar și-ar dori să o facă, va solicităm sa construiți un sistem de piste si o infrastructura demnă de o capitala europeană a anului 2015.

Dorim ca Bucuresti sa fie orașul in care toți participanții la trafic sa aibă locul lor, sa fie orașul in care sa putem alege între a merge cu bicicleta la birou sau la școala, sa fie locul pe care turiștii sa il poată admira fără sa rămână blocați ore întregi in trafic.

Va mulțumim si așteptam cu mare interes răspunsul Dvs.,

Președinte ASPIC, 
Roxana Bituleanu 

Director Executiv ASPIC,
Valentin Ionescu

Vicepreședinte si fondator FBR,

George Culda" 

 

0/1 COMENTARII
Gogu
26 Oct 14:30
+0
VOTURI
-0
Asociatia Soferilor din Bucuresti lansează un apel autorităților locale din Municipiul București sa creeze posibilitatea de a circula cu masina prin oras fara teama de biciclisti beti si iresponsabili care sar in fata masinilor, se deplaseaza imprevizibil si in general, nu respecta si nu cunosc nici un fel de regula de circulatie sau de bun-simt!
Altfel spus, ii rugam sa-i adune pe toti pedalarzii astia retarzi si sa-i trimita pe camp, ca sa se plimbe cu bicicleta cat vor, fara sa deranjeze traficul auto-moto.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE