Apple vinde doar 6% din smartphone-uri în România, dar încasează 20% din baniCompania americană Apple, care vinde într-un an pe piaţa din România circa 6% din numărul total de smartphone-uri, reuşeşte totuşi să colecteze aproximativ 20% din cheltuielile totale cu telefoanele inteligente ale românilor, conform datelor dintr-o cercetare de piaţă obţinută de ZF.

Apple vinde doar 6% din smartphone-uri in Romania, dar incaseaza 20% din bani
Apple vinde doar 6% din smartphone-uri în România, dar încasează 20% din bani

Conform cercetării de piaţă efectuată pe primele 11 luni din anul 2015, Apple vinde pe piaţa din România 6% din numărul total de telefoane inteligente, aproximativ cât vinde Samsung într-o singură lună în sezonul de vârf.

Din 2,6 milioane de smartphone-uri comercializate în România în perioada ianuarie - noiembrie 2015, peste un milion au fost livrate de Samsung.

Având un portofoliu restrâns de modele care se poziţionează în segmentul premium, Apple a vândut în perioada menţionată, în România, aproximativ 150.000 de iPhone-uri cu o valoare de aproximativ 100 de milioane de euro, conform sursei menţionate.

Spre comparaţie, gigantul sud-coreean Samsung a obţinut circa 46% din sumele cheltuite de români pe smartphone-uri (peste 230 milioane de euro), comercializând însă peste un milion de terminale inteligente, adică 40% din piaţa totală.

Etichete: Apple, apple România, iPhone, Samsung, smartphone

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h