Aproape 100 de percheziții în județul Iași la hoții de lemne, vineriAproape 100 de percheziţii au loc, vineri dimineaţă, în judeţul Iaşi, la hoţii de lemne. Aceştia au fost filaţi din elicopter, iar la acțiune participă câteva sute de poliţişti. 

Aproape 100 de perchezitii in judetul Iasi la hotii de lemne, vineri
Aproape 100 de percheziții în județul Iași la hoții de lemne, vineri

În condiţiile defrişărilor masive din ţara noastră, Ministrul Mediului vrea să înfiinţeze DNA-ul Pădurilor. Este vorba de un corp de elită, format din specialişti în silvicultură, protecţia mediului şi legislaţie forestieră, care să lupte cu hoţii de lemne. Vor patrula prin păduri, vor chestiona tăietorii de lemne, dar nu vor avea nici arme, nici legislaţie specială care să îi apere. Astfel, vor înfrunta hoţii de lemne doar cu uniforma, scrie realitatea.net. 

Ministrul Mediului, Cristiana Palmer, spune că anul acesta va fi dublat numărul pădurarilor şi va fi înfiinţată Garda Forestieră, care va avea aproximativ 600 de angajaţi.

"Nu vor avea arme. Vor avea echipament specific, maşini, vor fi echipaţi, uniforme ... ca să poată fi uşor identificaţi, dar nu vor poseda arme, asta în mod sigur", a afirmat ministrul Mediului.

Cristiana Palmer a propus ca angajările în aceste gărzi de mediu să nu mai fie făcute în urma unui test psihologic, asa cum era prevăzut iniţial, ci pe criterii obiective. Dar neştiute încă.

Legea prin care se înfiinţează gărzile forestiere se află încă în dezbaterea Parlamentului şi nu se ştie concret când sau dacă va fi adoptată. Cristiana Palmer e convinsă însă că proiectul legislativ va fi adoptat în luna februarie, când se va relua sesiunea parlamentară.

Etichete: hoti de lemne, iasi, pădure, percheziţii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE