Aproape 100 de persoane fără adăpost luate de pe stradă în Sectoarele 1 și 694 de persoane fără adăpost au fost luate de pe străzi în ultimele zile și cazate în centrele sociale din Sectorul 1 și 6. 

Aproape 100 de persoane fara adapost luate de pe strada in Sectoarele 1 si 6
Aproape 100 de persoane fără adăpost luate de pe stradă în Sectoarele 1 și 6

"Primăria Sectorului 1 pune, fără restricții, la dispoziția persoanelor fără adăpost două centre de servicii sociale, unul pentru adulți și unul pentru copii, unde aceștia beneficiază de cazare, îmbrăcăminte, hrană și asistență medicală. Pe toată perioada cu temperaturi scăzute, persoanele fără adăpost vor fi cazate în centre și pe timpul zilei, dacă doresc acest lucru. Astfel, în ultimele 72 de ore, Poliţia Locală Sector 1 şi Ambulanţa Bucureşti au strâns de pe străzile din această zonă administrativă 53 de persoane fără adăpost, dintre care 6 copii", anunță Primăria Sectorului 1. 

Persoanele adulte sunt cazate la Complexul Social Odăi (Şos. Odăi nr. 3-5), iar copiii la Centrul de Plasament Pinocchio (Bd. Luptătorilor nr. 40). La momentul redactării acestui comunicat, la Centrul Odăi erau cazate 136 de persoane, iar la Centrul de Plasament Pinocchio 53 de copii.

Raport deszăpezire: 45 de utilaje intervin pe străzile secundare

În prezent, prestatorul serviciului de deszăpezire intervine cu 45 de utilaje și peste 300 de muncitori pentru deszăpezirea și combaterea poleiului pe străzile secundare din Sectorul 1. Circulația pe străzile din această zonă administrativă se desfășoară în condiții normale de iarnă, fără ca traficul rutier să fie afectat.

41 de persoane fără adăpost duse în centrele sociale din Sectorul 6

 În total, în weekendul 16 – 17.01.2016, centrele din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 din. Str. Inspiraţiei nr. 4 şi Bdul. Uverturii nr. 89 au găzduit 41 de persoane fără adăpost.

Totodată, în urma prognozei meteorologice care anunţă temperaturi foarte scăzute în următoarele zile, echipe mobile formate din poliţişti locali vor acţiona permanent pentru a depista persoanele fără adăpost şi a le conduce în centrele din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Pe lângă un adăpost în care să se încălzească, aceştia beneficiază de hrană, igienă personală, precum şi de îngrijire medicală de specialitate. 

 

Etichete: centru de plasament, complex social, persoane fără adăpost, Sector 1, Sector 6

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h