Aproape 4.000 de contestaţii la BAC-ul de toamnă din CapitalăPeste 3.900 de contestaţii au fost depuse de candidaţii din Capitală după afişarea primelor rezultate ale sesiunii de toamnă a bacalaureatului, cele mai multe vizând note la probele de matematică şi limba română. 

Peste 3.900 de contestatii au fost depuse de candidatii din Capitala dupa afisarea primelor rezultate ale sesiunii de toamna a bacalaureatului (Foto stirileprotv.ro)
Peste 3.900 de contestaţii au fost depuse de candidaţii din Capitală după afişarea primelor rezultate ale sesiunii de toamnă a bacalaureatului (Foto stirileprotv.ro)

Potrivit ZF, au fost depuse 3.942 de contestaţii, în condiţiile în care peste 9.000 de candidaţi din Bucureşti au fost declaraţi respinşi.

Rezultatele finale ale examenului vor fi afişate în 5 septembrie, după soluţionarea contestaţiilor.

Promovabilitatea la sesiunea de toamnă a bacalaureatului desfăşurat în Capitală a fost, înainte de depunerea contestaţiilor, de 18,52%, aproape egală cu cea de anul trecut (17,82%). au precizat duminică, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), după centralizarea rezultatelor.

La nivel naţional, au promovat 24,27% dintre candidaţi, conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei.

În Capitală, la sesiunea de toamnă a bacalaureatului au participat peste 11.000 de candidaţi, 57 dintre aceştia fiind eliminaţi din examen, pentru tentative de fraudă, au mai precizat sursele citate.

Etichete: bacalaureat 2012, Bucureşti, Capitală, contestaţii, sesiunea de toamnă

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE