Aproape 5 milioane de români, plecați în străinătate. Care sunt țările cu cea mai mare diasporăDiaspora românească numără aproape 5 milioane de români, care au plecat din țară pentru a locui și lucra în alte state. Printre țările alese de români se numără Italia, Spania și Statele Unite ale Americii, dar și alte state, precum Guyana, Barbados, Bahamas sau Zimbabwe. În comparație, în Macedonia există un singur român înregistrat oficial.

Aproape 5 milioane de romani, plecati in strainatate. Care sunt tarile cu cea mai mare diaspora
Aproape 5 milioane de români, plecați în străinătate. Care sunt țările cu cea mai mare diasporă
Foto: incont.stirileprotv.ro

Datele arată că în străinătate sunt 3,8 milioane români aflați în evidența autorităților locale, plus încă 1,1 milioane români care locuiesc efectiv pe teritoriile statelor de reședință, dar nu figurează ca atare în evidențe deoarece fie dețin două cetățenii, fie nu și-au înregistrat șederea la serviciile de imigrări locale.

Cei mai mulți români au plecat în Italia, Spania, America și Germania, între 60.000 și 250.000 persoane nefiind în evidențele autorităților din fiecare aceste state, potrivit profit.ro.

În Italia, spre exemplu, sunt 1.043.338 români cu rezidență înregistrată și 1.290.051 în total, în Spania - 784.804 înregistrați și 900.000 în total, în Statele Unite ale Americii - 591.523 înregistrați și 650.000 în total iar în Germania - 355.343 înregistrați și 450.000 în total.

Pe de altă parte, există români care au ales să plece în state precum Coreea de Sud, unde sunt 295 înregistrați și 634 în total.

Alte state îndepărtate, în care există români, sunt Guyana, Barbados, Sfânta Lucia, Sfântul Kitts și Nevis, Antigua și Barbuda, Bahamas, Botswana, Grenada, Lesotho, Comore, Cambodgia, Seychelles, Mauritania, Sao Tome, Zimbabwe, Madagascar, Malawi, Bahrain, Guineea, Vietnam, Trinidad Tobago sau Burkina Faso.

Citește mai multe informații pe profit.ro.

Etichete: cati romani sunt plecati in strainatate, diaspora, diaspora romaneasca, romani plecati

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h