Aproape jumătate din grădiniţele din România NU respectă normele de calitate a serviciilor prestateUn raport al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) arată că 45% din grădiniţele cu program prelungit, particulare şi de stat din România, NU respectă normele de calitate a serviciilor prestate. Au fost date 170 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 113 avertismente şi 57 de amenzi în valoare de 224.500 de lei.

Aproape jumatate din gradinitele din Romania NU respecta normele de calitate a serviciilor prestate (Foto newsbv.ro)
Aproape jumătate din grădiniţele din România NU respectă normele de calitate a serviciilor prestate (Foto newsbv.ro)

Potrivit raportului, 160 de grădiniţe din cele 355 verificate în ţară şi în Bucureşti de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor nu respectă în totalitate „prevederile actelor normative în ceea ce priveşte modul de asigurare a calităţii serviciilor prestate".

Comisarii ANPC au dat 170 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 113 avertismente şi 57 de amenzi în valoare de 224.500 de lei.

În același timp, au fost oprite definitiv de la comercializare şi utilizare 32 de kilograme de alimente în valoare de peste 400 de lei, iar alte 89 kilograme, în valoare de 790 lei, au fost oprite temporar de la utilizare.

"Este o realitate tristă și cunoscută de către autorități. Avem tabloul complet al unei lipse de reacții din partea autorităților. Vorbim despre copii aflați permanent în pericol, vorbim despre locuri de joacă unde personal necalificat sau neverificat din punct de vedere al sănătății este lăsat să răspundă de copii pe care îi pun în pericol", a explicat Bogdan Drăghici, președintele asociației T.A.T.A, potrivit B1.ro.

Etichete: amendă, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, control, grădinițe de stat, gradinite particulare, sancţiuni, standarde calitate

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE