Trenul REGAL întâmpinat cu aplauze și "Trăiască REGELE!" la Ploiești. GALERIE FOTOAproximativ 200 de persoane, localnici şi turişti, au participat, luni dimineaţă, în Gara regală din Sinaia, la o ceremonie organizată de Casa regală a României cu ocazia Zilei Naţionale, la finalul căreia trenul regal a pornit într-o călătorie simbolică spre Bucureşti. UPDATE Sute de ploieșteni, de la părinți cu copii în brațe la bătrâni în baston, s-au aflat luni, în Gara de Sud a orașului, unde au întâmpinat trenul regal cu aplauze, steaguri și flori, scandând 'Trăiască regele'.

UPDATE Trenul regal a staționat timp de aproximativ 20 de minute în Gara de Sud a Ploieștiului, acesta fiind întâmpinat cu aplauze de cei aproximativ 400 de ploieșteni care se aflau pe peron special pentru acest eveniment, potrivit Agerpres.

În garnitura regală s-au aflat principesa Margareta și soțul său, principele Radu, dar și principele Nicolae și principesa Maria.

re

Peste 200 de persoane, localnici din Sinaia sau turişti care petrec minivacanţa de 1 Decembrie la munte, au mers, luni dimineaţă, în Gara regală din Sinaia, de unde trenul regal a pornit într-o călătorie simbolică organizată cu ocazia zilei de 1 Decembrie, în memoria Regelui Ferdinand I Întregitorul şi a Reginei Maria, informează Mediafax.

Membrii Familiei Regale, între care principesa Margareta, principele Radu şi principele Nicolae, au participat, alături de primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, şi de reprezentanţi ai administraţiei publice, la o ceremonie în cadrul căreia au fost împărţite steguleţe, s-a intonat imnul naţional şi imnul regal.

Oamenii au oferit membrilor familiei regale flori, iar aceştia au stat de vorbă cu ei.

reg

Puţin după ora 9.00, trenul regal a plecat dinspre Sinaia cu destinaţia Ploieşti. De la Ploieşti, trenul regal va merge către Buzău, Râmnicu Sărat şi Focşani, garnitura urmând să aducă Familia Regală la Bucureşti, luni seară.

Familia Regală a pornit sâmbătă spre Sinaia, într-un drum simbolic cu trenul regal, pentru a marca Ziua Naţională a României.

Trenul regal a fost comandat de Regele Ferdinand I în anul 1926, în Italia. Trenul a fost livrat României după moartea lui Regelui Ferdinand, în anul 1928.

Şi anul trecut, de 1 Decembrie, familia regală a organizat o astfel de călătorie, trenul fiind aşteptat de sute de oameni în gările în care a oprit.

Etichete: casa regala, galerie foto, Principesa Margareta, trenul regal, ziua naţională

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h