Șapte bucureșteni care aveau nevoie de dializă, transportați la spital cu ajutorul poliției localeȘapte bucureșteni care aveau nevoie urgentă de dializă au fost scoși de pe străzile înzăpezite cu ajutorul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti și transportați la spital. În același timp, 62 de persoane fără adăpost au fost salvate din frig. 

Șase pacienti care aveau nevoie de dializa transportati la spital cu ajutorul politiei locale
Șase pacienți care aveau nevoie de dializă transportați la spital cu ajutorul poliției locale

"În baza unor apeluri de ajutor, agenţii Serviciului de Circulaţie din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au intervenit, de la ora 4 dimineaţa, în sectorul 6 al Capitalei, acolo unde o persoană avea nevoie să fie transportată la spital pentru efectuarea procedurii de dializă. Fiindcă strada Vasile Burlă, din sectorul 6 era blocată de nămeţi, poliţiştii locali au solicitat prezenţa utilajelor de deszăpezire, care au făcut loc autoturismului special pentru transportul dializaţilor. După ce au sprijinit utilajele de deszăpezire, agenţii de circulaţie din cadrul P.L.M.B. au dus pacientul la ambulanţă, iar transportul a fost escortat la spital", au precizat reprezentanții Poliției Locale a Municipiului București într-un comunicat remis B365.ro.

Tot în această dimineață, între orele 05.00 şi 07.30, două echipaje de circulaţie ale Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au ajutat utilajele de deszăpezire care au curăţat străzile în alte şase cazuri în care diferite persoane aveau nevoie de dializă. Cele şase persoane – din sectoarele 1 şi 6 - au fost transportate în cele din urmă la o unitate medicală din zona Baba Novac, cu ajutorul agenţilor locali.

Tot astăzi dimineaţă, dispeceratul P.L.M.B. a solicitat intervenţia de urgenţă a utilajelor de deszăpezire pe o stradă din sectorul 3, acolo unde o ambulanţă nu reuşise să ajungă la un pacient aflat în stare critică din pricina unor complicaţii renale. Strada a fost deblocată, cusprijinul poliţiştilor locali, iar ambulanţa a reuşit să transporte pacientul la spital.

De vineri noaptea, echipajele Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au declanşat acţiuni speciale de patrulare pentru depistarea persoanelor fără adăpost expuse vremii nefavorabile. Conform măsurilor dispuse de Primarul General, acestea au fost luate din stradă şi transportate la centrele sociale din Capitală.

Până în prezent, 26 de oameni fără adăpost au fost luaţi din frig de către agenţii Poliției Locale. Alte 36 de peroane fără adăpost au fost salvate de echipajele poliţiilor locale din cele şase sectoare ale Capitalei. Totodată, în baza unui protocol între Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti şi Secţia de Poliţie Centrul Istoric, echipaje mixte au format itinerarii speciale de patrulare pentru a-i descoperi pe cei fără adăpost, în pericol de a îngheţa. Numai într-o noapte, poliţiştii au depistat 12 persoane care aveau nevoie de căldură. Toţi au fost salvaţi.

De la debutul stării meteo nefavorabile, la dispeceratul P.L.M.B. au fost înregistrate 223 de sesizări, toate fiind soluţionate de agenţii Poliţiei Locale Bucureşti sau de agenţii poliţiilor locale de sector.

Etichete: deszăpezire, dializă, frig, persoane fără adăpost, politia locala, Politia Locala a Municipiului Bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE