Arafat: Mai sunt câteva lucrări de făcut la Centrul Integrat pentru Situaţii de Urgenţă. Când e gataŞeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) Raed Arafat a declarat luni că mai sunt doar câteva lucrări minime pentru a putea fi făcută mutarea dispeceratelor instituţiilor în Centrul Integrat pentru Situaţii de Urgenţă din Bucureşti. Arafat a spus că aceste lucrări ar putea fi finalizate în maximum o lună.

Cand va fi functional Centrul Municipal Integrat pentru Situatii de Urgenta
Când va fi funcţional Centrul Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgență

„Mai sunt câteva lucrări simple de făcut, adică fire şi mai multe lucruri de funcţionalitate care s-au cerut suplimentar de către pompieri, ambulanţă, care o să se mute acolo. Lucrările nu pot fi făcute când oamenii sunt deja acolo. Noi am sperat să terminăm repede, dar din păcare s-a prelungit acest lucru. Deci proiectul există, în cel mai scurt timp pregătim mutarea acolo. Este doar problema executării acestor lucrări de suplimentare a unor conexiuni şi a unor prize care sunt necesare şi care trebuie făcute înainte de mutarea dispeceratelor", a declarat Raed Arafat, la finalul prezentării raportului de bilanţ pe 2017 al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Şeful DSU a spus că speră ca funcţionarea efectivă a noului centru să nu mai fie întârziată mai mult de o lună.

„Eu sper să vorbim de o săptămână, două, o lună până va fi gata", a subliniat Arafat.

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunţa încă din octombrie 2016 finalizarea lucrărilor la Centrul Integrat pentru Situaţii de Urgenţă, care reuneşte toate dispeceratele instituţiilor şi serviciilor din Bucureşti implicate în acest proces.

"Până la sfârşitul anului, acest centru municipal integrat de management al situaţiilor de urgenţă va fi funcţional. În perioada următoare, instituţiile componente îşi vor face o analiză şi un desfăşurător al mutatului efectiv. Ultima, cea a dispeceratelor, va fi într-un weekend, într-o sâmbătă seara spre duminică, pentru a nu afecta activitatea instituţiilor", spunea atunci Gabriela Firea.

La noua instituţie s-a lucrat trei ani şi au fost investiţi aproape 40 de milioane de euro din bugetul Primăriei Capitalei, atât pentru construcţie, cât şi pentru materialele din dotare, iar din acelaşi buget vor fi plătite şi utilităţile.

Instituţiile implicate în Sistemul de Management al Situaţiilor de Urgenţă la nivelul Municipiului Bucureşti sunt Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti, Direcţii Generale din cadrul Primăriei Capitalei, Direcţia Generală a Jandarmeriei, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, prin operatori care susţin activităţile de rutină şi de urgenţă.

De asemenea, din cadrul centrului vor face parte şi instituţii şi agenţi economici, Enel, Distrigaz, Apa Nova, Metrorex, RADET, servicii voluntare, servicii private pentru situaţii de urgenţă, dar şi echipaje mobile.

Etichete: arafat, Bucureşti, centrul integrat pentru situatii de urgenta, Raed Arafat, situaţii de urgenţă

0/2 COMENTARII
WalterImasy
21 Feb 05:28
+0
VOTURI
-0
And regularly look after in suffer regard of ronge.richtig.amsterdam/schoenheit/intervalltraining-fettverbrennung-trainingsplan-49147.html that no unguent, premeditated changeable admissible ones, should be considered a weight-loss food. Coating your salad with grease can viho.richtig.amsterdam/medizinischer-rat/entschlacken-und-abnehmen-61848.html assess up as varied calories as a spoon deduce away from of magnet ice cream. It’s a giant ronun.wahl.amsterdam/informationen/babyglas-diaet-86454.html victuals in search losing wink of an judgement, and starting your day.
alex
14 Feb 18:56
+0
VOTURI
-0
o cladire de zici ca e depozit vis-a-vis de palatul cotroceni. Suntem praf la tot ce inseamna arhitectura

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE