Arcul de Triumf a fost inaugurat. Uite cum arată după consolidare GALERIE FOTOPrimarul General, Gabriela Firea, a inaugurat luni, 28 noiembrie, Arcul de Triumf, monument care a fost consolidat, restaurat si conservat de Municipalitate prin cofinantare europeana.

"Sunt mandra ca Primar General, dar in special ca romanca de faptul ca am reusit sa finalizam lucrarile la Arcul de Triumf, acest simbol al Bucurestiului si al Romaniei. Aveam o datoria morala, datorie pe care am indeplinit-o, aceea de a finaliza Arcul de Triumf inainte de 1 decembrie, Ziua Nationala a Romaniei. Am gasit un blocaj grav in ceea ce priveste acest contract si lucrarile de executie, de aceea am avut numeroase sedinte si intalniri cu toate partile implicate. Sunt aici oameni care au muncit zi si noapte, 24 de ore din 24, ca acest monument sa fie redat Capitalei si Romaniei de Ziua Nationala. Multumesc consilierilor generali PSD si ALDE, cei care au aprobat toate documentele necesare ca aceasta lucrare sa fie continuata si finalizata. Dupa 5 ani de absenta, parada militara se va desfasura la Arcul de Triumf. Ii invit pe bucuresteni sa vina in numar cat mai mare la Arcul de Triumf, pentru a vedea impreuna defilarea de 1 decembrie" a declarat Gabriela Firea.

Totodata, primarul general a explicat ca, odata consolidat, Arcul de Triumf poate rezista la un cutremur de peste 8 grade pe scara Richter, datorita celor 24 de izolatori antiseismici si a celor opt amortizori care au fost montati la nivelul structurii de rezistenta a imobilului.

Dupa finalizarea procedurii de receptie, monumentul va putea fi vizitat de bucuresteni dar si de turisti. In acest scop, Municipalitatea, in colaborare cu Politia Rutiera, va amenaja treceri de pietoni si alveole, astfel incat vizitarea monumentului istoric sa se poata realiza in siguranta.

Prezent la eveniment, academicianul Razvan Theodorescu, presedintele Comisiei pentru Centenarul Unirii, a declarat: "Astazi ati infaptuit un act istoric! La 1 decembrie 1936, Regele Carol al II-lea inaugura acest monument care omagiaza eroismul si ii aduna pe romani laolalta. Cine nu stie ca romanii se pot aduna laolalta nu are ce cauta in preajma Arcului de Triumf. Dupa ce Arcul de Triumf se va vizita, succesul moral si turistic este garantat. Va multumesc pentru ceea ce ati facut!"

In apropierea monumentului, Primaria Capitalei a organizat o expozitie de fotografii prin care este redata istoria monumentului, de la constructie si pana in prezent.

Etichete: Arcul de Triumf, arcul de triumf bucureşti, consolidare arc de triumf, lucrari Arcul de Triumf

0/2 COMENTARII
vlad
29 nov 10:30
+0
VOTURI
-0
Aham, bine, mare realizare... a durat reabilitarea asta mai mult decat constructia!!! Si nici nu au facut chestii revolutionare.
KFP
29 nov 08:50
+0
VOTURI
-0
Mda.
Mai intai se da cu fundul de pamant ca nu e invitata oficial la parada, ca e politizat, ca trebuie unitate, ca asa si pe dincolo, iar apoi o da si mai tare cu bata-n balta, multumind doar consilierilor PSD si ALDE...
Era greu sa spuna doar "multumesc consilierilor"? Sau asa nu mai facea campanie electorala?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE