Arcul de Triumf a fost înconjurat cu panouri, pentru începerea lucrărilor de renovareÎncep lucrările de renovare la Arcul de Triumf.

Un simbol al Bucureștiului arată complet diferit în această perioadă: Pentru a delimita șantierul, Arcul de Triumf a fost înconjurat cu panouri de protecție. 

Proiectul are o durată de 14 luni şi va fi realizat cu fonduri europene. 

Proiectul de reabilitare a Arcului de Triumf se află pe lista Primăriei de câţiva ani de zile. Cererea pentru finanţarea europeană a fost depusă în decembrie 2009, iar evaluarea a durat mai bine de un an şi şase luni. Contractul de finanţare europeană a fost semnat de Sorin Oprescu şi Elena Udrea, în luna februarie 2012.

Lucrările ce vor fi executate la Arcul de Triumf, în valoare de 2,3 mil. lei (520.000 de euro) constau în: lucrări la elementele structurale şi de arhitectură, desprăfuire şi curăţarea suprafeţelor, reparaţia fisurilor, chituri şi plombări cu mortar, dar şi amplasarea unor corpuri de iluminat exterior decorativ, refacerea terasei, retuş cromatic şi hidrofugarea suprafeţelor exterioare. Lucrările au ca scop prevenirea degradării şi conservarea şi protejarea patrimoniului cultural pentru a reda, pe cât posibil, imaginea iniţială a imobilului, având în vedere gradul de degradare în care acesta se află în prezent.

"Lucrările vor fi terminate în maxim 14 luni", a precizat pentru B365.ro, Bogdan Hreapcă, directorul general al Direcţiei de Investiţii din cadrul Primăriei Capitalei. 

Primăria se aşteaptă ca după finalizarea lucrărilor, obiectivul să atragă cu 6% mai mulţi turişti în primii 5 ani de la inaugurare.

Pasaj pietonal sub Arcul de Triumf

Municipalitatea are în plan și construirea unui pasaj pietonal subteran pe sub Arcul de Triumf, ca parte a unui proiect mai amplu de infrastructură rutieră prin care se vor amenaja mai multe pasaje pietonale subterane pentru a evita trecerea la nivel a bulevardelor Alexandru Averescu, Kiseleff şi Constantin Prezan.

Noua lucrare va consta din cinci pasaje pietonale de acces şi un pasaj central în formă inelară. Accesul în pasaj va fi asigurat cu ajutorul a cinci lifturi şi şase scări rulante. 

Proiectul rămâne în planurile municipalităţii, dar se află deocamdată în stand-by şi nu există un termen pentru demararea acestuia. 

Etichete: Arcul de Triumf, lucrări, panouri, realitatea

0/1 COMENTARII
alex
25 ian 20:16
+0
VOTURI
-0
Sunt curios cu o sa arate parada de 1 Decembrie :|

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE