PMB anunță că deschide ARENA NAŢIONALĂ săptămâna viitoare. ISU a emis autorizaţiaArena Naţională poate fi redeschisă după ce ISU a emis, vineri, autorizaţia de securitate la incendiu. Primăria Capitalei a anunțat ulterior că arena este pusă la dispoziția cluburilor sportive chiar de săptămâna viitoare întrucât "se poate intra pe stadion în deplină siguranță". Anunțul vine în contextul în care, în urmă cu nici două săptămâni, primarul general Răzvan Sava susținea că membrana acoperișului trebuie schimbată deoarece, în caz de incendiu, materialul din care e făcută se transformă în "picături de foc".

Arena Nationala a primit aviz pentru copertina
Arena Naţională a primit aviz pentru copertină

UPDATE 18.50: Primăria Capitalei anunță, printr-un comunicat de presă, că,  începând de săptămana viitoare, pune la dispoziția cluburilor sportive, a Federației Romane de Fotbal sau a organizatorilor de evenimente culturale stadionul Arena Naționala pentru organizarea de evenimente sportive sau culturale.

 "Se poate si legal! Sunt bucuros pentru că am reușit să obținem autorizația de la ISU. Spectatorii și jucătorii pot intra pe stadion în deplină siguranță. Avem acum confirmarea că nu există niciun risc.", a transmis primarul General Razvan Sava, prin comunicatul de presă citat. Amintim însă că, la începutul lunii, primarul susținea că acoperișul nu este sigur și că va cere schimbarea membranei.

 "Materialul din care este facut acoperișul Arenei Nationale este din clasă C, ceea ce înseamnă că IGSU nu poate elibera autorizația de securitate la incendiu pentru că materialul, în caz de incendiu, se transformă în "picături de foc", declara, la momentul respectiv, primarul general interimar.

 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii" București-Ilfov precizase că a emis autorizația de securitate la incendiu pentru Stadionul Arena Națională.

"Ca urmare a solicitării de emitere a autorizației de securitate la incendiu și a completării dosarului aferent de către Primăria Municipiului București, cu agrementul tehnic pentru cele două tipuri de membrane ale acoperișului, specialiștii din cadrul instituției noastre au analizat documentația acestui obiectiv, actualizată cu modificările efectuate în ultimii ani și au concluzionat că în acest moment se îndeplinesc condițiile pentru emiterea autorizației de securitate la incendiu.

Pentru respectarea procedurilor, instituția noastră va înainta Primăriei Municipiului București o adresă de înștiințare privind emiterea autorizației și solicitarea de ridicare a acesteia, însoțită de documentația vizată spre neschimbare.", precizează ISU. 

Consiliul Tehnic Permanent pentru Construcţii, organism constituit pe lângă Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a emis luni, 14 martie, avizul tehnic pentru agrementul pentru membrana arhitecturală a acoperişului Arenei Naţionale, potrivit căruia testul la foc realizat în laboratorul CSI SpA Italia (laborator acreditat la Bruxelles) a fost admis.

"Avizul a fost acordat conform documentației elaborate și depuse de ICECON SA, care încadrează materialul în clasa Bs2d0 privind reacția la foc, clasă ce prezintă siguranță superioară la incendii. Prin acest agrement tehnic, însoțit de avizul tehnic, materialul va putea circula ca produs de construcții și va putea fi utilizat în lucrări de construcții. (...) În principiu, odată cu emiterea acestui aviz, se încheie și rolul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, din punct de vedere tehnic, în soluționarea situației pentru Arena Națională. Ministerul nu este implicat mai departe, în cererea și eliberarea avizului de securitate la incendiu. Desigur, vom continua să sprijinim Primăria Capitalei și orice autoritate publică locală în rezolvarea diverselor probleme pe care le întâmpină", a declarat președintele CTPC, secretarul de stat Cezar Soare.

Ulterior, Primăria Capitalei a depus la ISU cererea de obținere a autorizației de securitate la incendi.

"Este o chestiune de zile de a deschide stadionul Național Arena, în condiții legale. (...) Îi mulțumesc domnului Dîncu pentru că, în final, a înțeles că singura metodă — ce e drept, mai lungă — este aceea de a respecta legea. Avem informația că s-a semnat raportul de către Consiliul Tehnic Permanent și că în cursul zilei de azi am avea și fizic agrementul, în care materialul cu care este acoperit stadionul este încadrat în clasa B. Dacă astăzi avem agrementul fizic, îl depunem tot astăzi la ISU, unde am înțeles că e o simplă formalitate și că vom obține în cel mai scurt timp autorizația de securitate la incendiu", declara primarul general, Răzvan Sava.

 


Etichete: Arena Naţională, Arena Nationala se redeschide, isu

0/1 COMENTARII
Cris
18 Mar 16:58
+0
VOTURI
-0
Deci, pana acum, materialul ala, din care e facuta copertina, nu era bun, dar s-a modificat legea si a devenit peste noapte bun, nu? Asa a hotarat partidul. Foarte tare!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE