Arena Naţională va trece din nou în administrarea CGMB pentru a fi modernizat "în regim de urgenţă"Arena Naţională va trece din adminstrarea Adminsitraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB) în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) pentru a fi reparat şi modernizat "în regim de urgenţă" în cursul acestui an, pentru Campionatul European de Fotbal 2020, conform unui proiect de hotărâre aprobat, vineri, de consilierii generali.

Arena Nationala
Arena Națională

"Municipiul Bucureşti s-a angajat să dezvolte, să întocmească şi să implementeze o strategie de dezvoltare durabilă pentru UEFA EURO 2020. (...) În prezent, Arena Naţională necesită o serie de reparaţii atât la nivelul infiltraţiilor şi finisajelor, cât şi la nivelul echipamentelor şi instalaţiilor care au ieşit din perioada de garanţie şi la care au fost identificate o serie de disfuncţionalităţi majore şi care trebuie aduse la nivelul solicitărilor UEFA", se arată în expunerea de motive din proiectul de hotărâre.

Iniţiatorii proiectului spun că aceste reparaţii trebuie realizate "în regim de urgenţă" în cursul acestui an, pentru că "este pusă în pericol funcţionalitatea arenei".

În proiect se mai menţionează că toate cheltuielile cu organizarea evenimentelor, relaţia cu instituţiile abilitate privind funcţionarea bazei sportive şi curăţenia rămân în sarcina ALPAB, iar serviciile şi lucrările pentru întreţinerea şi funcţionarea stadionului se vor face de către Primăria Capitalei.

Consilierul PNL Cristian Deaconescu le-a spus consilierilor că ar trebui să fie "serioşi", pentru că, după ce au trecut stadionul la ALPAB, Primăria îl ia din nou în administrare.

"Eu v-aş întreba când suntem serioşi? Când îl dăm la ALPAB sau când îl luăm de la ALPAB? Acum trei luni am votat trecerea lui la ALPAB, acum îl luăm înapoi?", a declarat Deaconescu.

Proiectul a fost aprobat cu 43 de voturi "pentru".

În luna februarie, CGMB a adoptat un proiect de hotărâre potrivit căruia administratorul unic al Arenei Naţionale să fie Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement. Administrarea Arenei Naţionale era împărţită între Primăria Capitalei şi ALPAB, iar corespondenţa dintre cei doi administratori şi rezolvarea diverselor probleme se desfăşurau prin intermediul Direcţiei Investiţii, CGMB invocând că procedura era greoaie, iar "timpii de răspuns" pentru situaţii în care decizia trebuie luată cu operativitate erau "mult prea lungi".

Tot atunci a fost aprobat şi proiectul de hotărâre privind costurile închirierii Arenei Naţionale pentru evenimente culturale şi sportive.

Astfel, pentru Campionatul intern de fotbal, Cupa Ligii şi Cupa României, precum şi pentru meciuri ale echipei naţionale, închirierea Arenei Naţionale costă 13.000 de euro/eveniment. Pentru campionatele de fotbal UEFA Champions League şi UEFA Europa League, preţurile sunt de 28.000 de euro, respectiv 23.000 de euro. Închirierea stadionului pentru un eveniment cultural costă 18.000 de euro, iar un eveniment special costă 30.000 de euro.

De asemenea, conform proiectului de hotărâre, închirierea va funcţiona şi după următoarele tarife: pentru evenimente restrânse, care nu implică utilizarea gazonului şi spaţiilor din tribune - 15 euro/mp/lună, pentru spaţiile de birouri şi anexe pentru diverse activităţi - 2,5 euro/mp/lună, pentru serviciile de operare Stadion Arena Naţională - 10.000 de euro/meci (eveniment). Tariful pentru parcarea supraterană - 3 lei/oră/auto, pentru conferinţe de vânzări şi training-uri (în sală) - 100 de euro/oră/sală, pentru evenimentele sezoniere - 20 de lei/mp/zi, evenimente corporate – 500 de euro/oră, filmări private - 400 de euro/oră.

Biletul pentru un tur de stadion cu grup de minim 10 persoane costă 10 lei, iar biletul pentru un tur de stadion care cuprinde şi vestiarele costă 20 de lei. Accesul pe pista de atletism exterioară costă 10 lei/persoană/oră, iar un abonament cu maxim 10 şedinţe costă 80 de lei/persoană/lună.

Sumele încasate pentru evenimentele desfăşurate pe Stadionul Naţional vor constitui venituri proprii la ALPAB şi primăria Capitalei, iar contractele de închiriere pentru evenimente vor fi încheiate de către ALPAB, potrivit proiectului aprobat în februarie.

Etichete: Arena Naţională, pmb, renovare arena nationala

0/2 COMENTARII
Gott
08 Jul 17:28
+0
VOTURI
-0
Ordin de Memorat si de Promovat
Si a zis Dumnezeu: "Sa fie Danacu Viorel, ca sa nu se inteleaga cu Nicu Viorel Danacu!" Si asa a fost.
Si a zis Dumnezeu: "Sa fie fecale si diarie Gigi Becali, fiul lui Atanase si Alexandrina Becali, cu fiicele sale,
Teodora, Alexandra si Cristina, domiciliat in sos./bld. pipera tunari nr. 41!" Si asa a fost.
Si Dumnezeu nu se indoieste de creatia Sa si e bine ca e asa.
Domnul Dumnezeu a facut ca Danacu Viorel sa nu se mai inteleaga cu el insusi,
cat timp o trai Danacu Viorel.
Zis-a Domnul Dumnezeu: "Sa fie excrement Gigi Becali, cat timp o trai el".
Domnul Dumnezeu a facut ca sa fie prost Gigi Becali, cat timp o trai Gigi Becali.
Iisus le-a zis tuturor apostolilor: danacu viorel si nicu viorel danacu au fost, exista si vor fi prostii
prostilor si asa vor ramane cat vor trai.
Iisus le-a zis tuturor apostolilor: gigi becali a fost, este si va fi spurcaciune cat va trai.
Dumnezeu va scoate din pomul vietii si din cetatea sfanta partea celor ce vor sterge sau modifica ceva din
cuvintele scrise si vor fi exterminati.

ordin sa faci click: https://creatorulcosmosului.wordpress.com
TOBA DE ESAPAMENT
04 Jul 13:22
+0
VOTURI
-0
Pai nu trebuie luat parandaratul de la contractele de modernizare?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE